ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Την πάτησε ο «Ελ Τσάπο»: Τον «ξεμπρόστιασαν» μπροστά στη σύζυγό του για τις απιστίες του!

Αναγκάστηκε να ακούσει ανέκφραστη και με παγωμένο βλέμμα τις αδιακρισίες του

Την πιο «άβολη» μέρα του στο δικαστήριο πρέπει να βίωσε την Τετάρτη ο «Ελ Τσάπο», παρά το γεγονός ότι το περασμένο διάστημα είχαν προηγηθεί δεκάδες καταθέσεις μαρτύρων που τον ενοχοποιούσαν για εκτελέσεις συνεργατών του, βασανισμούς αντιπάλων του και διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων κοκαϊνης στις ΗΠΑ.

Ο Μεξικανός «βαρόνος» ναρκωτικών έχασε το συνηθισμένο του «ζεν» χαμόγελο όταν άρχισε να ακούει να διαβάζονται στο δικαστήριο, ενώπιον της συζύγου του, πάνω από 100 προσωπικά μηνύματα που έστειλε στην ίδια και τις ερωμένες του.

Η Έμα Κορονέλ Αϊσπούρο και ο εγκληματίας σύζυγός της ήταν όλο χαμόγελα εχθές το πρωί μέσα στο δικαστήριο, περιμένοντας την έναρξη της διαδικασίας, στέλνοντας μάλιστα ο ένας στον άλλο φιλάκια από μακριά. Όταν όμως η κατηγορούσα Αρχή ζήτησε να διαβαστούν τα συγκεκριμένα μηνύματα, το βλέμμα της πρώην καλλονής ομορφιάς μεμιάς «πάγωσε» και το πρόσωπό της έγινε ανέκφραστο.

Τα sms, που συγκεντρώθηκαν από το FBI όταν οι πράκτορες κατάφεραν να «στρατολογήσουν» τον υπεύθυνο επικοινωνιών και πληροφορικής (IT) του Γκουσμάν, περιλάμβαναν συνομιλίες με την Κορονέλ, αλλά και την ερωμένη του «Ελ Τσάπο» Αγκουστίνα Καμπανίλας Ακόστα.

Σε μερικά από τα μηνύματα, ο «βαρόνος» ναρκωτικών κανόνιζε τις λεπτομέρειες για να πληρώσει τη λιποαναρρόφηση και τις πλαστικές επεμβάσεις που ήθελε να κάνει η Ακόστα.

Ένα από τα sms που είχε στείλει κατά λάθος ο «Ελ Τσάπο» στην ερωμένη του προοριζόταν για άλλη γυναίκα, πράγμα που αντιλήφθηκε η Ακόστα. «Θα συνεχίσω να απαντάω κανονικά για να δω τι άλλο θα μου πει ο ηλίθιος», έγραφε η ερωμένη του Γκουσμάν σε μια φίλη της, μερικά λεπτά αργότερα.

Στις συνομιλίες της Ακόστα, η ερωμένη του διακινητή ναρκωτικών εξέφραζε τους φόβους της ότι ο εραστής της είχε βάλει κοριό στα τρία τηλέφωνα που της είχε χαρίσει. Αυτο που δεν γνώριζε φυσικά ήταν ότι τα τηλέφωνά της παρακολουθούνταν ήδη από το FBI, το οποίο γνώριζε πως η Ακόστα βοηθούσε τον εραστή της με διάφορους τρόπους στις παρανομίες του. Συγκεκριμένα, η νεαρή γυναίκα είχε βοηθήσει τον βαρόνο ναρκωτικών να αγοράσει χημικά από τη Γερμανία για την εταιρεία «βιτρίνα» του με λιπάσματα.

«Πώς πάνε οι πωλήσεις;» τη ρώταγε σε ένα sms για να του απαντήσει εκείνη: «Μια χαρά, αγάπη μου, πήζουμε στη δουλειά».

Στα μηνύματα που αντάλλαζε με τη γυναίκα του ο Ελ Τσάπο είχε τελείως διαφορετικό ύφος, γεμάτο τρυφερότητα και θαυμασμό.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, παρά το... κεράτωμα, ο Γκουσμάν αποκαλούσε συνεχώς την Κορονέλ «πριγκίπισσα», «βασίλισσα» και «λατρεία μου». Σε ένα μήνυμα του 2012, ο Γκουσμάν αστειευόταν λέγοντας ότι ήθελε να αγοράσει ένα καλάσνικοφ για την νεογέννητη τότε κορούλα του. «Η Κίκι μας είναι ατρόμητη. Θα της δώσω ένα AK-47 για να βρίσκεται στο πλευρό μου», έγραφε τότε στη γυναίκα του.

Σε πιο... σοβαρά μηνύματα o Τσάπο προειδοποιούσε την Κορονέλ για μια επικείμενη έφοδο της αστυνομίας σε ένα από τα πολυάριθμα σπίτια του στο Μεξικό, ρωτώντας την αν υπάρχουν όπλα εκεί και δίνοντάς της οδηγίες για το πώς να τα ξεφορτωθεί.

Στην κατάθεση που έδωσε εχθές στο δικαστήριο, ο πρώην «ειδικός IT» του καρτέλ Σιναλόα αποκάλυψε ότι ο Γκουσμάν είχε βάλει κοριό και κατέγραφε τις συνομιλίες όχι μόνο της συζύγου και των άλλων ερωμένων του, αλλά και πολλών συνεργατών του. Ήταν για αυτόν κάποιου είδους χόμπι, να ακούει τις συνομιλίες τους, είπε ο Κρίστιαν Ροντρίγκεζ στο δικαστήριο.

Ο Τσάπο είχε ζητήσει μάλιστα από τον Ροντρίγκεζ να εγκαταστήσει λογισμικό spyware στον υπολογιστή μιας άλλης φιλενάδας του. Φρόντισε μάλιστα να απασχολήσει ο ίδιος τη γυναίκα, προκειμένου ο «γκουρού» των υπολογιστών να μπει σπίτι της και να «παγιδεύσει» τον υπολογιστή της.

 

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση