ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Times: Ύποπτοι τζιχαντιστές σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Έως και 120 ύποπτα μέλη του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονταν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα έχουν απελαθεί από τις ελληνικές αρχές από το Μάρτιο του 2016 και μετά, όταν υπεγράφη η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times.

«Ύποπτα στοιχεία ή άτομα που συνδέονταν μαζί τους έχουν εισέλθει στη χώρα, προσποιούμενοι τους πρόσφυγες. Αλλά καταφέραμε να τους συλλάβουμε και να τους απελάσουμε στην Τουρκία. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας.

Η ανταποκρίτρια των Times αναφέρει πως πολλοί από τους απελαθέντες είχαν συλληφθεί πέρυσι, αφού είχαν προσπαθήσει να μπουν στη χώρα παρανόμως από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία.

Ο ίδιος αξιωματούχος δηλώνει: «Υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών από ευρωπαϊκές αστυνομικές υπηρεσίες και από διεθνείς υπηρεσίες πληροφοριών ασφαλείας, ενώ επίσης έχουμε αρκετούς ανθρώπους επιτόπου και πολλούς μηχανισμούς για διενέργεια ελέγχων υπόπτων».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το 2015 δύο από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Bataclan του Παρισιού είχαν φτάσει στη Γαλλία μέσω Ελλάδας, προσποιούμενοι τους πρόσφυγες ως κάτοχοι πλαστών συριακών διαβατηρίων.

Στατιστικά στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα δείχνουν ότι 924 πρόσφυγες στη Μόρια έχουν συλληφθεί για διαφορά αδικήματα, όπως διακίνηση ναρκωτικών και διάθεση πλαστών διαβατηρίων.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι οι ίδιοι οι πρόσφυγες στη Μόρια λένε πως ο καταυλισμός έχει γίνει γόνιμο έδαφος για τον ISIS, που φέρεται να έχει «καταλάβει τον έλεγχο και αξιοποιεί την ανεξέλεγκτη βία μεταξύ Σύρων και Κούρδων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X