ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι έγινε τελικά με την Ελληνική σημαία στον «Ανθρωποφάγο»

Πως απαντά στον Γιλντιρίμ η Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ότι η Τουρκική ακτοφυλακή, κατέβασε σημαία από βραχονησίδα, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε «ακαθόριστη».

«Ενημερωθήκαμε για κάποιες ενέργειες από τους γείτονές μας, την Ελλάδα, που ενισχύουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την ένταση στο Αιγαίο. Τελευταία, έχουν αυξηθεί οι συγκεκριμένες πρακτικές. Συγκεκριμένα, βλέπουμε γεγονότα ανάλογα με τα Ίμια, που σχετίζονται με την κυριότητα ακαθόριστων βραχονησίδων», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ξανά, στα τουρκικά παράλια, σηκώθηκε μία ελληνική σημαία σε βραχονησίδα που είναι ακαθόριστη. Η τουρκική ακτοφυλακή, παρενέβη και κατέβασε τη σημαία από εκεί».

Μάλιστα, ο Γιλντιρίμ προχώρησε σε συστάσεις στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προτείνουμε να μείνουν μακριά από προκλητικές ενέργειες που αυξάνουν την ένταση».

Καμία αναφορά για περιστατικό στο Μικρό Ανθρωποφάγο, λέει το ελληνικό ΥΠΑΜ

Δεν υπάρχει καμία αναφορά για περιστατικό στο οποίο Τούρκοι να έχουν κατεβάσει ελληνική σημαία σε βραχονησίδα, λένε πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, με τις οποίες επικοινώνησε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας, σημειώνουν ότι δεν καταλαβαίνουν σε ποιο περιστατικό αναφέρεται ο κ. Γιλντρίμ καθώς και ότι δεν γνωρίζουν αν είναι πραγματική η φωτογραφία που δημοσιεύουν τουρκικά ΜΜΕ και στα οποία απεικονίζονται τρεις νεαροί να ανεβάζουν μια ελληνική σημαία σε μια βραχονησίδα.

Με πληροφορίες από hurriyet.com.tr και ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X