ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θλίψη! Έφυγε γνωστός Έλληνας αθλητής (Pic)

Μια μεγάλη απώλεια για τον ελληνικό αθλητισμό..

Πένθος στην ελληνική υδατοσφαίριση προκάλεσε ο θάνατος του Γιώργου Μάρκου. Ο εκλιπών αγωνίστηκε στην διάρκεια της καριέρας του στον ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, όπου, εκτός από το πόλο, ασχολήθηκε με τον στίβο, αλλά και το μπάσκετ. Έπαιξε και στην εθνική ομάδα, ενώ, μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, πρόσφερε στο άθλημα ως παράγοντας.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, τονίζει σε δήλωσή του για την απώλεια του Γιώργου Μάρκου: «Ο Γιώργος Μάρκου αποτέλεσε ιστορικό πρόσωπο για το χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Ξεκίνησε ως αθλητής στις ένδοξες ημέρες του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου και αγωνίστηκε σαν τερματοφύλακας, στον ιστορικό αυτό σύλλογο. Είχε πολλές συμμετοχές με την Εθνική ομάδα και αργότερα όταν σταμάτησε συνέχισε να προσφέρει στο χώρο ως παράγοντας.

Σαν παράγοντας του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου και σαν παράγοντας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας την περίοδο 1984-1987 και ως έφορος των Εθνικών ομάδων σε αυτή την διάρκεια. Ήταν πάντα κοντά στο άθλημα που αγαπούσε και ζούσε, την υδατοσφαίριση. Προσέφερε δε σε αυτή όχι μόνο σαν παράγοντας και αθλητής αλλά και σαν εργαζόμενος στον Άγ. Κοσμά, που κατείχε διευθυντική θέση και διευκόλυνε τα σωματεία και την Ομοσπονδία για να μπορέσουν να επιτελέσουν ένα σημαντικό έργο στο χώρο αυτό. Ήταν ένας άνθρωπος του αθλητισμού και του υγρού στίβου, μια εμβληματική μορφή που ανάλωσε όλη του τη ζωή στο πόλο. Αιωνία του η μνήμη θα βρίσκεται πάντα στο μυαλό, στην καρδιά και στην σκέψη μας».

Πηγή:eleftherostypos

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X