ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέσσερα θύματα από την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του YouTube (Vid)

Νεκρή η 39χρονη δράστης

Ως εγκληματικό περιστατικό που δεν σχετίζεται με ξένη τρομοκρατία αντιμετωπίζουν οι ομοσπονδιακές αρχές και η τοπική αστυνομία του Σαν Μπρούνο, τον τραυματισμό τριών ατόμων στα γραφεία της YouTube από ένοπλη γυναίκα, η οποία στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε οριστικά συμπεράσματα για τα κίνητρα της πράξης της. Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων, η δράστης που ονομάζεται Nasim Aghdam, είναι ηλικίας 39 ετών, με διευθύνσεις στο Ρίβερσαϊντ και στο Σαν Ντιέγκο. Παλαιά φωτογραφία της στη εφημερίδα San Diego Tribune την εμφανίζει σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των πειραμάτων σε ζώα, στα εργαστήρια του στρατού, κρατώντας πλακάτ όπου έγραφε «Υποστηρίξτε τον στρατό μας, απορρίψτε τα πειράματα στα ζώα». Η ίδια γυναίκα είχε στο παρελθόν διαμαρτυρηθεί κατά της YouTube ισχυριζόμενη ότι λογόκρινε βίντεο που η ίδια είχε αναρτήσει.

Αυτή είναι η δράστης, σύμφωνα με πολίτες

Τα κεντρικά γραφεία της YouTube στην Καλιφόρνια δεν έχουν ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και δεν υπάρχει στην είσοδό τους ανιχνευτής μετάλλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Σαν Μπρούνο, η γυναίκα φαίνεται να είχε ως στόχο 36χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, με τραύμα στο στομάχι από σφαίρα 9 χιλιοστών. Μία 32χρονη γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με τραύμα από σφαίρα και μία 27χρονη με ελαφρό τραύμα.

«Έχουμε τέσσερα θύματα. Διακομίστηκαν όλα σε νοσοκομείο, με τραύματα που προκλήθηκαν από ένα πυροβόλο όπλο. Έχουμε ένα άτομο που απεβίωσε από τραύματα που προκάλεσε το ίδιο στον εαυτό του. Και αυτή τη στιγμή θεωρούμε πως πρόκειται για το άτομο που άνοιξε πυρ», είπε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Εντ Μπαρμπερίνι.

Υπάλληλος γειτονικού καταστήματος δήλωσε ότι άκουσε περί τους 15 πυροβολισμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X