ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέρμα οι δοκιμές πυρηνικών από τον Κιμ

Η ανακοίνωση και η ικανοποίηση Τραμπ

Μέσα της Βορείου Κορέας επικαλούμενα πηγές από το περιβάλλον του Κιμ Γιονγκ Ουν σημειώνουν πως ο ηγέτης της χώρας τόνισε σήμερα πως έχει έρθει η στιγμή να τερματιστεί το πρόγραμμα δοκιμής βαλλιστικών και πυρηνικών πυραύλων.

Αναλυτικότερα όπως μεταδίδει το Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να έχει θέσει ως χρονικό ορίζοντα τερματισμού όλων των δοκιμών την αυριανή ημέρα. (21 Απριλίου)

Σύμφωνα με το KCNA (Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων) ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να έχει δηλώσει: «Η Pyongyang θα συμπράξει με όλους τους διεθνείς φορείς προκειμένου από κοινού να τερματίσουμε μαζί τις πυρηνικές δοκιμές».

Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε πως το Πάσχα ο Μάικ Πομπέο είχε συνάντηση με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας κάτι που ο Πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσε σημειώνοντας πως έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Λίγα λεπτά μετά την σχετική πληροφόρηση από την πλευρά της Βορείου Κορέας για το ζήτημα τοποθετήθηκε μέσω twitter και ο Ντόναλντ Τραμπ σημειώνοντας: "Η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να αναστείλει όλες τις Πυρηνικές Δοκιμές και να κλείσει μια μεγάλη περιοχή δοκιμών. Αυτά είναι πολύ καλά νέα για τη Βόρεια Κορέα και τον κόσμο - μεγάλη πρόοδος! Ανυπομονώ για την Σύνοδο Κορυφής".

Για «ουσιαστική πρόοδο» στην πορεία προς την απο-πυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, έκανε λόγο η προεδρία της Νότιας Κορέας.

Ιδιαίτερα επιφυλακτική ήταν η πρώτη αντίδραση της Ιαπωνίας. Σε δήλωσή του, ο υπουργός Άμυνας της χώρας (Ιτσουνόρι Ονοντέρα) ανέφερε ότι παρά τις ανακοινώσεις περί αναστολής των πυραυλικών δοκιμών της, δεν είναι ώρα ακόμη να μειωθεί η πίεση που ασκείται στη Βόρεια Κορέα.

Πηγή: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X