ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τάνια Γεωργέλας: Η «Πρώτη Κυρία» του ISIS έχει ελληνικές ρίζες (Vid)

Ο πρώην άντρας της ήθελε να γίνει ο επόμενος Μπιν Λάντεν

Η πρώην εξτρεμίστρια, Τάνια Γεωργέλας, γνώρισε τον πρώην σύζυγό της, Τζων Γεωργέλας, επίσης ελληνικής καταγωγής, και μαζί έμεναν στην Συρία, αφού προηγουμένως είχαν ταξιδέψει σε διάφορα μέρη του κόσμου και γνώρισαν μέλη του ISIS, με τα οποία έγιναν φίλοι. Ο Τζων, προτού εγκαταλείψει το σπίτι του, ήταν κάτοικος του Τέξας, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Με την Τάνια, γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν το 2003. Άσκησε τόσο μεγάλη επιρροή πάνω της, που την κατάφερε να ασπαστεί το τζιχάντ μαζί του, καθώς και το να αποδεχθεί την πολυγαμία του και φαινόμενα δουλείας και δολοφονιών.

Ο Τζων, όπως αποκαλύπτει η Τάνια, την εγκατέλειψε, όταν τα παιδιά τους αρρώστησαν βαριά κι η ίδια εξέφρασε την επιθυμία να εγκαταλείψουν την Συρία. Εκείνος, όμως, είχε σχέδια για να γίνει ο επόμενος Οσάμα Μπιν Λάντεν.

«Ο μπαμπάς σας διάλεξε τη σκοτεινή πλευρά της δύναμης», αποκαλύπτει η Τάνια πως είπε στα παιδιά της για την εγκατάλειψη του Τζων και συμπληρώνει: «Η μαμά ήταν και αυτή κομμάτι της σκοτεινής αυτής δύναμης, αλλά τώρα είναι μια σκοτεινή Τζεντάι», σε μία παραβολή από τον γνωστό Πόλεμο των Αστρων. «Τον αγαπάω ακόμη, αλλά δεν θα συναινέσω πλέον σε αυτό το έγκλημα», λέει εμφατικά στην ταινία – αφιέρωμα στην ζωή της.

Εξέχουσα προσωπικότητα του ISIS

«Παιδί στρατιωτικού, ναρκομανής και χαμηλών τόνων», χαρακτηρίζεται ο Τζων από την Τάνια, η οποία αναφέρει πως ο πρώην άντρας της πέτυχε να ανέβει στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας του Τζων δηλώνει πως με το παιδί του είναι εχθροί, μέχρι την τελική κρίση.

Το 2006, ενώπιον της γυναίκας και του παιδιού του, ο Τζων συνελήφθη από την αστυνομία και φυλακίστηκε για παραβίαση δεδομένων σε υπολογιστή, λίγο πριν ταξιδέψει στο Ιράκ για να πολεμήσει εναντίον πλέον των Αμερικανών. Ο Τζων, μετά την υπό όρους αποφυλάκισης του, ξεκίνησε να προσηλυτίζει κι άλλο κόσμο μέσω κηρυγμάτων. Οσο δυνάμωνε η πίστη του, τόσο έσβηνε της Τάνια, καθώς σκεφτόταν όλο και πιο έντονα να φύγει με τα παιδιά της μακριά από έναν κόσμο που καθιστούσε μια γυναίκα αντικείμενο εξουσίας.

*Πληροφορίες από εφημερίδα «Η Καθημερινή»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X