ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα τουρκικά F-16 που συνόδευαν το Airbus του Ερντογάν έκαναν παράβαση του FIR Αθηνών

Απίστευτο αλλά αληθινό

Τα δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 που συνόδευαν το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα έκαναν παράβαση του FIR Αθηνών!

Συγκεκριμένα, το Airbus 320 του Τούρκου προέδρου απογειώθηκε στις 09:20 από το αεροδρόμιο Εσέν Μπουγκά της Άγκυρας.

Το προεδρικό αεροσκάφος συνοδεύουν από την αρχή της πτήσης του δύο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας και μέχρι το σημείο όπου τέμνονται τα δύο FIR, αυτό των Αθηνών και εκείνο της Κωνσταντινούπολης.

Περίπου στις 10:06 το Airbus του Ερντογάν μπαίνει στο FIR Αθηνών από την περιοχή νοτίως της Χίου. Εκεί τα τουρκικά μαχητικά αποχωρούν και τη θέση τους παίρνουν τρία ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί από την αεροπορική βάση της Λάρισας.

Ωστόσο και με δεδομένο ότι τα τουρκικά F-16, σε αντίθεση με το αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου, δεν είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης και βρέθηκαν να πετούν στο FIR Αθηνών συνιστά παράβαση, όχι όμως παραβίαση.

Σε κάθε περίπτωση, είναι η πρώτη μάλλον φορά που Ελληνικά και Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βρέθηκαν τόσο κοντά, χωρίς να σημειωθεί εμπλοκή. Αυτή τη φορά η συνάντηση ήταν προκαθορισμένη και ειρηνική, έστω και αν τα F-16 με την ημισέλινο έκαναν την παράβασή τους...

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X