ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα κατεχόμενα «καταπίνουν» κλεμμένα αυτοκίνητα πολυτελείας

Το οργανωμένο κύκλωμα αυτοκινήτων που δρα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα κλοπής αυτοκινήτων δρα στο Ηνωμένο Βασίλειο με τα πλοκάμια του να φτάνουν μέχρι την Κύπρο και συγκεκριμένα τα κατεχόμενα. Είναι γνωστό ότι οι κατεχόμενες περιοχές έχουν απασχολήσει πολλές φορές τα ΜΜΕ του εξωτερικού αφού αποτελούν όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα καταφύγιο για διάφορα εγκληματικά στοιχεία.

Τρόπος δράσης

Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η κλοπή είναι με την «αυτόματη εκκίνηση», δηλαδή χωρίς τη χρήση κλειδιών. Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούν μία συσκευή, η οποία παραβιάζει το ηλεκτρονικό σύστημα λειτουργίας του οχήματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η σπείρα έχει συγκεκριμένη μεθοδολογία που ακολουθεί όταν τα μέλη της κλέψουν ένα αυτοκίνητο. Μετά την κλοπή τα αυτοκίνητα μεταφέρονται σε χώρους στάθμευσης και τα αφήνουν εκεί για περίπου μια εβδομάδα. Σκοπός της εγκατάλειψης, σε χώρους στάθμευσης, είναι για να βεβαιωθούν ότι το αυτοκίνητο δεν παρακολουθείται από την αστυνομία.

Αφού διαπιστώσουν ότι δεν βρίσκονται κάτω από το «ραντάρ» της αστυνομίας, το μεταφέρουν σε παράνομα συνεργεία αυτοκινήτων όπου και τα «ξηλώνουν» για εξαρτήματα.

Στην συνέχεια του δημοσιεύματος της Daily Mail, γίνεται αναφορά ότι υπάρχουν δεκάδες από αυτά τα παράνομα συνεργεία σε όλη την Βρετανία, όπως στο Essex, στο Manchester και το Birmingham. Tα εξαρτήματα μετά πωλούνται σε δημοπρασίες αλλά και σε ιστοσελίδες όπως το Amazon και το eBay.

Πως τα στέλνουν στο εξωτερικό - Εξαφανίζονται στα Κατεχόμενα 

Αυτά τα συνεργεία δημιουργούν επίσης και καινούργιες «ταυτότητες» για τα κλεμμένα αυτοκίνητα με σκοπό να πουληθούν. Τα οχήματα που δεν μετατρέπονται σε εξαρτήματα είναι κατά προτίμηση πολυτελείας και μεταφέρονται σε λιμάνια ενώ στην συνέχεια φορτώνονται σε εμπορευματοκιβώτια.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας, Andy Barrs, που ασχολείται με τις υποθέσεις κλοπών αυτοκινήτων τόνισε ότι δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν τα κλεμμένα οχήματα στα εμπορευματοκιβώτια, αφού φροντίζουν να τα κρύβουν πολύ καλά.

«Έχουμε δει Range Rovers μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο να είναι κρυμμένα πίσω από ένα “τοίχο” από πλυντήρια» είπε ο Barrs. Τα αυτοκίνητα αυτά που «διαφεύγουν» μέσω θαλάσσης έχουν εντοπιστεί σε ολόκληρο τον κόσμο, ακόμη και σε χώρες της Αφρικής.

Ο κ. Barrs είπε ότι έχουν εντοπίσει κλεμμένα αυτοκίνητα στην Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία. Κάπου εδώ ο αξιωματικός της Βρετανικής αστυνομίας κάνει και αναφορά για τα κατεχόμενα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα κλεμμένα αυτοκίνητα που φτάνουν στις κατεχόμενες περιοχές εξαφανίζονται από το «ραντάρ» τους χωρίς να ξέρουν την μετέπειτα πορεία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X