ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα «γερασμένα» Tornados φεύγουν από το Ακρωτήρι

Τι αναφέρουν τα Βρετανικά δημοσιεύματα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail η Βρετανία σκέφτεται να αποσύρει πάνω από τα μισά μαχητικά αεροσκάφη της που επιχειρούν σε Συρία και Ιράκ. Τα 8 μαχητικά τύπου Tornado θα επιστρέψουν στην Βρετανία τον επόμενο μήνα, μειώνοντας τον αριθμών των αεροσκαφών που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους από 14 σε 6.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την εξαγγελία του Donald Trump για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από την εμπόλεμη ζώνη. Ο αρχηγός των Βρετανικών ενόπλων δυνάμεων τόνισε ότι παρά το γεγονός παραμένουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για αεροπορικά χτυπήματα στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τα «γερασμένα» Tornado GR4s έχουν βάση το Ακρωτήρι και αναμένεται ότι θα βγουν στην «σύνταξη» κοντά στον Μάρτιο και ουσιαστικά θα αντικατασταθούν από τα υπερσύγχρονα, υπερηχητικά, «αόρατα» αεροσκάφη F-35 Lightning.

H επιχειρησιακή τους ετοιμότητα φαίνεται να έχει άμεση σύνδεση με την Κύπρο αφού όπως έγινε γνωστό τα F-35 θα απογειωθούν την άνοιξη με προορισμό τις βάσεις Ακρωτηρίου όπου θα λάβουν μέρος σε μια σειρά εκπαιδευτικών ασκήσεων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X