ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συρία: Ξεκίνησε η τουρκική εισβολή

Στην περιοχή σημειώνεται μεγάλη κινητικότητα

Ξεκίνησε η επιχείρηση της Τουρκίας στο Ίντλιπ της Συρίας σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Ο Στρατός της Ελεύθερης Συρίας είναι η πρώτη δύναμη που μπήκε από τα τουρκικά εδάφη στην περιοχή, όπου αναμένεεται και η προώθηση των τουρκικών δυνάμεων στα περίχωρα του Ίντλιπ.

Ο τουρκικός στρατός είχε στείλει στα σύνορα ειδικές δυνάμεις-κομάντο

Όπως έχει μεταδώσει η «Κ» από χθες το βράδυ στην περιοχή σημειώνεται μεγάλη κινητικότητα.

Νωρίτερα, ο τουρκικός στρατός είχε στείλει στα σύνορα ειδικές δυνάμεις-κομάντο, οι οποίες θα λάβουν μέρος στην επιχείρηση για το Ίντλιπ.

«Υπάρχει μία σοβαρή (πολεμική) επιχείρηση στο Ιντλίμπ σήμερα κι αυτό θα συνεχιστεί,» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στην διάρκεια ομιλίας του, σε στελέχη του κόμματος ΑΚP.

Το μεγαλύτερο μέρος του Ιντλίμπ βρίσκεται υπό τον έλεγχο μιας συμμαχίας τζιχαντιστών. «Πότε δεν θα επιτρέψουμε έναν διάδρομο τρομοκρατίας κατά μήκος των συνόρων μας με την Συρία,» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Με στρατιωτικά εμβατήρια και εθνικιστικού περιεχομένου τραγούδια που ακούγονται από τα μεγάφωνα στα σύνορα, ο τουρκικός στρατός επιχειρεί να αναπτερώσει το ηθικό των στρατευμάτων που καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν σε συριακό έδαφος δυνάμεις-παρακλάδια της Αλ Κάϊντα.

Η Άγκυρα ξεκαθαρίζει ότι η νέα επιχείρηση λαμβάνει χώρα στα πλαίσια της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με το Ιράν και την Ρωσία στην Αστάνα.

Ο ρωσικός στρατός θα εγγυηθεί την ασφάλεια των νότιων συνόρων του Ίντλιπ, ενώ στο εσωτερικό της πόλης θα αναπτυχθούν τουρκικές δυνάμεις.

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι δυνάμεις του κουρδικού κινήματος στο Άφριν, το οποίο υποψιάζεται ότι στο στόχαστρο των τουρκικών επιχειρήσεων βρίσκεται το δυτικότερο κουρδικό καντόνι.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X