ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνελήφθη ύποπτος για φόνο παιδιού 20 χρόνια μετά

Το αγόρι ήταν στην κατασκήνωση κι εξαφανίστηκε μέσα από τη σκηνή του

Στην Ισπανία συνελήφθη χθες ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση και τον θάνατο του μαθητή Nicky Verstappen, το 1998, όπως ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία.

Ο Jos Brech ταυτοποιήθηκε ως ύποπτος μετά τη μεγαλύτερη επιχείρηση συλλογής DNA που έγινε ποτέ στην Ολλανδία, και στην οποία συμμετείχαν και συγγενείς του, όπως μεταδίδει το BBC. Τα στοιχεία αυτά έδωσαν στην Αστυνομία σημαντικές ενδείξεις για να τον συνδέσουν με το DNA που είχε βρεθεί στα ρούχα του παιδιού.

Οι διαδικασίες έκδοσης είναι σε εξέλιξη.

«Ο 55χρονος Jos B, ύποπτος στην υπόθεση θανάτου του Nicky Verstappen, συνελήφθη στην Ισπανία το απόγευμα της Κυριακής. Κρατείται και θα παραδοθεί στην Ολλανδία» αναφέρεται σε ανακοίνωση των αρχών του Limburg, της ολλανδικής επαρχίας όπου εξαφανίστηκε το αγόρι.

Η σύλληψη έγινε ενώ είχε προηγηθεί δημόσια έκκληση της αστυνομίας σε όποιον είχε πληροφορίες, κατά την οποία μοιράστηκαν και φωτογραφίες του υπόπτου. Μάρτυρας τον αναγνώρισε και έδωσε την πληροφορία για το πού βρισκόταν στην αστυνομία.

Ο 11χρονος τότε Nicky ήταν σε καλοκαιρινή κατασκήνωση τον Αύγουστο του 1998 όταν εξαφανίστηκε από τη σκηνή του. Το πτώμα του εντοπίστηκε στο δάσος την επόμενη ημέρα.

Ο Jos Brech, που ζούσε σε κοντινή απόσταση, είχε εξαφανιστεί νωρίτερα φέτος, μετά τη μεγαλύτερη επιχείρηση ταυτοποίησης DNA που έχει γίνει ποτέ στην Ολλανδία.

Ένα από τα λίγα στοιχεία της υπόθεσης ήταν το άγνωστο DNA που είχε ανακαλυφθεί πάνω στα ρούχα του παιδιού.

Περισσότεροι από 14.000 άνδρες έδωσαν εθελοντικά δείγμα DNA στο πλαίσιο της έρευνας. Κανείς δεν ανήκε στους υπόπτους αλλά με τη σύγκριση των δειγμάτων θα μπορούσε να βρεθεί εάν κάποιος συγγενής δότη μπορεί να ταίριαζε με το εύρημα.

Ο Brech δεν συμμετείχε στην επιχείρηση. Είχε ωστόσο καταγραφεί να περνά από τη σκηνή του εγκλήματος, το 1998, λίγες ημέρες μετά. Τον είχε σταματήσει η αστυνομία και αργότερα τον είχε ανακρίνει, αλλά είχε κριθεί πως ήταν κάποιος αθώος περαστικός.

Μετά την δήλωση της εξαφάνισής του, τον Απρίλιο, η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι του και βρέθηκε το DNA του 100% συμβατό με αυτό που είχε βρεθεί στη σορό του Nicky.

Πηγή: newsbeast 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X