ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συναγερμός στην Ουάσινγκτον: Πληροφορίες για πυροβολισμούς σε κολλέγιο (Vid)

Δεν είναι άσκηση ετοιμότητας, αναφέρει το κολλέγιο

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τυχόν τραυματισμοί, με την αστυνομία να ερευνά και το ενδεχόμενο και λανθασμένου συναγερμού.

«Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε εντοπίσει κάποιον ύποπτο ή τραυματίες», ανέφερε ο άρχηγός της αστυνομίας του Κεντ, Jarod Kasner, στο Reuters.

Με νέα ανάρτηση στο Facebook, η διοίκηση του κολλεγίου προτρέπει φοιτητές και εργαζόμενους να παραμείνουν κλειδωμένοι, ενώ τα κτίρια εκκενώνονται. Μάλιστα αναφέρει ότι οι τάξεις ακυρώνονται για την Παρασκευή.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση να μην πλησιάσει κανείς στο campus. Προς το παρόν άγνωστο παραμένει αν οι πυροβολισμοί έχουν σημειωθεί εντός ή κοντά στο κολλέγιο.

Η αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση των κτιρίων. Άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα σε αυτό αναρτούσαν αγωνιώδη μηνύματα και βίντεο στα social media που δείχνουν αυτοσχέδια εμπόδια με καρέκλες και θρανία πίσω από τις πόρτες και περιμένοντας στο σκοτάδι.

«Είμαι ακόμη στην τάξη μου με κάποιους μαθητές περιμένοντας την αστυνομία να μας βγάλει έξω. Είναι ένας πραγματικός εφιάλτης», έγραψε στο Twitter ένας καθηγητής.

Νωρίτερα

Συναγερμός σήμανε στο κολέγιο Highline στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, ύστερα από αναφορές για πυροβολισμούς.

Το κολέγιο είναι αυτή την ώρα κλειδωμένο και οι φοιτητές έχουν κλειστεί σε τάξεις και γραφεία αναμένοντας τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Η αστυνομία εκκενώνει κτήρια. Μείνετε κλειδωμένοι. Θα σας παρέχουμε περαιτέρω πληροφορίες όταν τις έχουμε. Το περιστατικό είναι σε εξέλιξη», αναφέρει ανάρτηση του κολεγίου στο facebook.

Λόγω της επιχείρησης της αστυνομίας στην περιοχή, έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο σε κεντρική λεωφόρο.

Η αστυνομία «ερευνά και προσπαθεί να επιβεβαιώσει πως υπήρξαν πυροβολισμοί», τόνισε αξιωματούχος σημειώνοντας, παράλληλα, πως «ουσιαστικά η αστυνομία φτιάχνει μία περίμετρο ασφαλείας. Δεν υπάρχει επιβεβαίωση».

Το περιστατικό έρχεται δύο ημέρες μετά την φονική επίθεση που σημειώθηκε στη Φλόριντα και στοίχισε τη ζωή σε 17 άτομα.

Πηγή: cnn.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X