ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγγνώμη και παραδοχή νέων καταγγελιών από την Oxfam για το σεξουαλικό σκάνδαλο

Από την αποκάλυψη του σκανδάλου και μετά 7.000 άνθρωποι έχουν ακυρώσει τις δωρεές τους

Ο επικεφαλής της οργάνωσης αρωγής Oxfam, Μαρκ Γκόλντινγκ, απολογήθηκε ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής το μεσημέρι της Τρίτης για τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών στην Αϊτή από μέλη της οργάνωσης, στον απόηχο του σεισμού του 2010.

Αποκάλυψε επίσης ότι μετά τις αρχικές αποκαλύψεις για την περίπτωση της Αϊτής προ δεκαημέρου, η οργάνωση έχει λάβει και εξετάζει 26 νέες καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης από μέλη της, 16 εκ των οποίων αφορούν διεθνείς αποστολές της Oxfam.

Ο κ. Γκόλντινγκ παραδέχθηκε ότι οι πράξεις των μελών της Oxfam έχουν πλήξει την αξιοπιστία όλων των οργανώσεων αρωγής, αποκαλύπτοντας ότι από την αποκάλυψη του σκανδάλου και μετά 7.000 άνθρωποι έχουν ακυρώσει τις δωρεές τους.

Απολογήθηκε επίσης για τα δικά του σχόλια την περασμένη εβδομάδα, που έμοιαζαν να υποβαθμίζουν το σκάνδαλο, όταν είπε πως ο κόσμος επιτίθεται στην Oxfam «λες και δολοφονήσαμε μωρά στις κούνιες τους».

Καταθέτοντας στην ίδια επιτροπή, ο επικεφαλής της οργάνωσης αρωγής Save The Children είπε ότι η δική του οργάνωση είχε ασχοληθεί πέρυσι με 35 καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίηση,ς στο πλαίσιο δραστηριοτήτων της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X