ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην Ελλάδα οι Έλληνες στρατιωτικοί (Pics, vid)

Έφτασαν με το Πρωθυπουργικό αεροπλάνο τα ξημερώματα

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έφτασαν στη Θεσσαλονίκη στις 03:20 τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, βάζοντας τέλος στον απίστευτο Γολγοθά που έζησαν από τις 2 Μάρτιου.

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν από νωρίς οι γονείς των δύο στρατιωτικών. Τους δύο στρατιωτικούς υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής. Άγημα της στρατονομίας παρατάχτηκε προκειμένου να τους αποδώσει τιμές.

Οι δύο στρατιωτικοί χαιρέτισαν το παρατεταγμένο άγημα και εν συνεχεία παρουσιάσθηκαν ενώπιον του υπουργού Άμυνας και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Οι Μητρετώδης και Κούκλατζης αγκάλιασαν στη συνέχεια τους γονείς τους, που με δυσκολία συγκράτησαν τα δάκρυα της ανακούφισης βλέποντας ξανά, τα παιδιά τους στην Ελλάδα.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, παραμονή Δεκαπενταύγουστου». «Θέλω να στείλω μήνυμα ενότητας. Ελπίζω ότι η απελευθέρωσή τους σ' αυτή τη σημαδιακή μέρα, θα σημάνει και μια άλλη μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Καλωσορίζω τους δύο στρατιωτικούς, τους συγχαίρω γιατί κράτησαν τον όρκο τους, δεν παρέδωσαν τη σημαία και την υπηρέτησαν σ' αυτές τις συνθήκες αιχμαλωσίας και επέστρεψαν για να συνεχίσουν να υπηρετούν την πατρίδα», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας. 

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους δύο στρατιωτικούς για τη στάση τους. Είπε ότι η προσπάθεια για την απελευθέρωσή τους ήταν ενωτική «που και άλλες πολιτικές δυνάμεις συνέβαλαν». Υπογράμμισε ότι αυτή η εξέλιξη δημιουργεί νέα δεδομένα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο Άγγελος Μητρετώδης είπε «ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που μας στήριξαν».

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Πριν τα μεσάνυχτα, με εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας το πρωθυπουργικό αεροσκάφος Embraer με προορισμό αεροδρόμιο στην περιοχή της Ανδριανούπολης. Στο αεροσκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαιναν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικων Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρος. Εκεί κατέφθασαν οδικώς από την Ανδριανούπολη οι δύο στρατιωτικοί τους οποίους συνόδευε η πρόξενος της Ελλάδας.

Αμέσως μετά το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αναχώρησε για το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, όπου τους υποδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής.

Οι Μητρεώδης και Κούκλατζης μεταφέρθηκαν στο 424 στρατιωτικό Νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις. Στην συνέχεια με μεταφερθούν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, άγνωστο που, όπου θα καταθέσουν λεπτομερώς για όλα όσα συνέβησαν.

Σε λίγη ώρα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αναμένεται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη έγραψε νωρίτερα τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος μαζί με τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο μετέβησαν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Αδριανούπολη προκειμένου να παραλάβουν και να μεταφέρουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην πατρίδα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους δύο στρατιωτικούς λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο από την Αδριανούπολη για την πατρίδα, είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο Πάνος Καμμένος, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, μαζί με τους γονείς των δύο στρατιωτικών, για την άφιξη του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.

«Επιτέλους ελεύθεροι, στο δρόμο για την πατρίδα! Μεγάλη χαρά, μεγάλη επιτυχία. Αποτέλεσμα συστηματικής διπλωματικής προσπάθειας και κινητοποίησης της πολιτείας, των πολιτικών δυνάμεων, με τις ευχές όλων των Ελλήνων. Νέες προοπτικές για ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή» γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Κατρούγκαλος.

Συνοδεύει την ανάρτησή του και με μια φωτογραφία με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μέσα στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, το οποίο μετέβη στην Αδριανούπολη με εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X