ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην δημοσιότητα η μυστική ταυτότητα του Πούτιν (Vid)

Όταν υπηρετούσε ως πράκτορας της KGB

Μια άγνωστη λεπτομέρεια για το παρελθόν του Βλαντιμίρ Πούτιν ως πράκτορα της KGB τη δεκαετία του '80, αποκάλυψε σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild καθώς, όπως γράφει, βρέθηκε στα αρχεία της Στάζι η παλιά ταυτότητα του νυν προέδρου της Ρωσίας ως μυστικού αστυνομικού στην Ανατολική Γερμανία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ταυτότητα βρέθηκε μεταξύ άλλων φακέλων Σοβιετικών στη Δρέσδη, όπου ο Πούτιν υπηρέτησε ως πράκτορας της KGB. Η ταυτότητα, σύμφωνα πάντα με τη Bild, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα σχετική φωτογραφία, ήταν επικυρωμένη και το 1989.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του αρχείου στη γερμανική εφημερίδα, η ταυτότητα αυτή θα διευκόλυνε την είσοδο του Πούτιν στα γραφεία της Στάζι αλλά και και στην στρατολόγηση πρακτόρων χωρίς να χρειάζεται να δίνει αναφορά ότι εργάζεται για την KGB.

Ωστόσο, όπως σημειώνει σε σχετικό δημοσίευμα και ο Guardian, δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο η ταυτότητα αυτή υποδεικνύει πως ο Πούτιν είχε άμεση συνεργασία με τη Στάζι.

Για το θέμα το Κρεμλίνο ούτε επιβεβαιώνει αλλά ούτε διαψεύδει. «Εκείνη την εποχή, την εποχή της ΕΣΣΔ, η KGB και η Στάζι συνεργάζονταν και έτσι ίσως δεν απαγορευόταν μια τέτοια ανταλλαγή ταυτοτήτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πούτιν έφτασε στη Δρέσδη στα μέσα της δεκαετίας του '80, στην πρώτη του μετάθεση στο εξωτερικό με την KGB.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών, Euronews Ελληνικά

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X