ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στείλτε το όνομά σας στον πλανήτη Άρη-Aιτήσεις στη ΝΑΣΑ

Δες το όνομα σου στον πλανήτη Άρη

Την ευκαιρία να δουν το όνομά τους να ταξιδεύει στον πλανήτη ΄Αρη, δίνει η ΝΑΣΑ σε όλο τον κόσμο.

Η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος θα στείλει το 2018 τη διαστημοσυσκευή InSight στον Αρη, η οποία, εκτός από επιστημονικά όργανα, θα μεταφέρει και δύο μικροτσίπ με ονόματα από το κοινό.

Ηδη, το 2015 η ΝΑΣΑ είχε εξαγγείλει αυτή της την πρόθεση και 827,000 άνθρωποι δήλωσαν τα ονόματά τους. Μετά την επιτυχία αυτή, η ΝΑΣΑ αποφάσισε να στείλει και ένα δεύτερο μικροτσίπ, δίδοντας στο κοινό ακόμη μια ευκαιρία να στείλουν το όνομά τους στον Αρη.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την 1η Νοεμβρίου στο σύνδεσμο
https://mars.nasa.gov/syn/insight

"Ο Αρης συνεχίζει να ενθουσιάζει ανθρώπους όλων των ηλικιών. Αυτή η ευκαιρία τους επιτρέπει να λάβουν μέρος στην αποστολή του InSight το οποίο θα μελετήσει για πρώτη φορά το εσωτερικό του πλανήτη", δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας Bruce Banert.

Η συμπερίληψη του ονόματος στην αποστολή της ΝΑΣΑ θα περιλαμβάνει και επιβράβευση για μελλοντικές πτήσεις, κάτι σαν `κάρτα μιλίων`.

Η διαστημοσυσκευή θα εκτοξευθεί τον Μάη του 2018 και κάνοντας ένα ταξίδι έξι μηνών θα φθάσει στον Αρη τον Νοέμβρη.

Ο Αρης θεωρείται ως ο καταλληλότερος πλανήτης για εποικισμό. Τόσο εθνικές υπηρεσίες διαστήματος όσο και ιδιωτικές εταιρείες εισήλθαν σε μια διαστημική κούρσα για να στείλουν τους πρώτους ανθρώπους στον πλανήτη αυτό, εξαπλώνοντας το ανθρώπινο είδος πέραν της Γης.

Σημειώνεται ότι πριν μερικές ημέρες ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μάσκ ανακοίνωσε την πρόθεση της εταιρείας του (SpaceX) να στείλει σε επτά μόνο χρόνια τους πρώτους ανθρώπους στον Αρη.

Ο Μασκ είπε ότι οι πρώτοι άνθρωποι θα προετοιμάσουν το έδαφος για το μεγάλο όραμα που είναι η δημιουργία μιας αποικίας στον Άρη με πληθυσμό ενός εκατομμυρίου στα επόμενα 50-100 χρόνια.

Το νέο διαστημόπλοιο που ετοιμάζει ο Μασκ θα έχει χωρητικότητα 100 ατόμων, με το εισιτήριο να φθάνει τα 200,000 δολάρια ή και λιγότερο.

Ο 46χρονος Μασκ υπόσχεται μεγάλες ανέσεις και πολυτέλεια στα διαστημόπλοια της αρειανής γενιάς. Θα περιλαμβάνουν 40 καμπίνες, και θα έχουν χώρους διασκέδασης, όπως στα κρουαζιερόπλοια. Το ταξίδι θα διαρκεί έξι μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X