ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σπάνιο βίντεο: Η γυναίκα που φίλησε τον Χίτλερ

Κι όμως υπήρξε μια γυναίκα που κατάφερε να «κλέψει» ένα φιλί

Κι όμως υπήρξε μια γυναίκα που κατάφερε να «κλέψει» ένα φιλί από τον ναζιστή ηγέτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936 και έγινε γνωστή ως η «Γυναίκα που φίλησε τον Χίτλερ».

Το βίντεο που δόθηκε μόλις πρόσφατα για πρώτη φορά στη δημοσιότητα δείχνει τη στιγμή που μια αμερικανίδα φιλά τον Αδόλφο Χίτλερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες – οδηγώντας τον ναζιστή τύραννο να απολύσει τους φρουρούς ασφαλείας του.

Η Κάρλα ντε Βρίες από την Καλιφόρνια, «έκλεψε,» ένα γρήγορο φιλί από από τον Χίτλερ αρπάζοντας το πρόσωπό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936, την ώρα που αυτός προσπαθεί να την αποφύγει. Μάλιστα στο πλάνο, φαίνεται ο Χίτλερ να κάνει προς τα πίσω προφανώς έκπληκτος από την προσπάθειά της.

Η τότε 40χρονη γυναίκα έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο ως η «γυναίκα που φίλησε τον Αδόλφο Χίτλερ».

Στη Γερμανία, είχε απαγορευτεί η προβολή του συγκεκριμένο βίντεο λόγω του φόβου πως μπορεί να φανεί ασθενής η ναζιστική ασφάλεια.

Το βίντεο γυρίστηκε στις 15 Αυγούστου 1936 μετά την κούρσα των 1.500 μέτρων ανδρών. Ο Χίτλερ παρακολουθούσε τον αγώνα δίπλα στον στρατηγό Αύγουστο βον Μάκενσεν στους Ολυμπιακούς Αγώνες – όπου είχε απαγορευτεί η συμμετοχή των Γερμανοεβραίων αθλητών.

Η 40χρονη αμερικανίδα ταξίδευε εκείνη την εποχή στην Ευρώπη και προσπάθησε να τραβήξει μία φωτογραφία του Χίτλερ σε κοντινή απόσταση.

Οι φρουροί του Schutzstaffel – που τρία χρόνια μετά θα διοικούσαν τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, προσπάθησαν επανειλημμένα να την αποτρέψουν. Ωστόσο, η Κάρλα κατάφερε να περάσει από τις αστυνομικές αρχές και να τραβήξει φωτογραφία τον Χίτλερ.

Το βίντεο ξεκινάει με τη γυναίκα να πλησιάζει τον Χίτλερ και να ζητάει ένα αυτόγραφό του, το οποίο της δίνει πρόθυμα. Η κάμερα τότε ζουμάρει περισσότερο στην Κάρα, που προσπαθεί να φιλήσει τον ναζιστή ηγέτη στο μάγουλο, με τον Χίτλερ να απομακρύνεται ενώ οι γύρω του, συμπεριλαμβανομένου και του στρατηγού Μακένσεν, να γελούν.

Ο φρουρός του προσπαθεί να την τραβήξει μακριά, αλλά αυτή αήττητη, αρπάζει το πρόσωπο του και προσπαθεί να τον φιλήσει. Αυτή τη φορά, καταφέρνει να του δώσει ένα φιλί, παρά τις διασκεδαστικές προσπάθειές του να δραπετεύσει.

Ο στρατηγός Μάκενσεν γελάει και σπρώχνει την Κάρλα στο τέλος του βίντεο.

Όμως, το πλήθος των 20.000 θεατών των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου ξεσπά σε χειροκρότημα την ώρα που η Κάρλα επιστρέφει στη θέση της. Αργότερα είπε: «Γιατί, απλά τον αγκάλιασα επειδή ήταν τόσο φιλικός και ευγενικός...Δεν ξέρω γιατί το έκανα, ήταν κάτι που δεν είχα σχεδιάσει. Απλά είμαι μια αυθόρμητη γυναίκα, υποθέτω. Συνέβη όταν πήγα να τραβήξω μια φωτογραφία του με την μικρή μου μηχανή. Ο Χίτλερ έκλινε προς τα εμπρός, χαμογέλασε και φάνηκε τόσο φιλικός και του ζήτησαν ένα αυτόγραφο. Συνέχισε να χαμογελά κι έτσι τον φίλησα».

Στο μεταξύ, στη ναζιστική Γερμανία, ο Χίτλερ ήταν έξαλλος με το περιστατικό. Για την αποτυχία τους να σταματήσουν τη γυναίκα, αρκετοί φρουροί του απολύθηκαν, ενώ πολλοί υποβιβάστηκαν σε βαθμό.

iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση