ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοκάρει ο «υπαρχηγός» του Ελ Τσάπο - Κάρφωσε τον «βασιλιά της κόκας»

«Πριν προσπαθήσει να με σκοτώσει στο κελί μου, έστειλε να μου κάνουν καντάδα!»

Το βράδυ πριν από την τέταρτη αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του, ο Μιγκέλ Άνχελ Μαρτίνεζ, πρώην στενός φίλος και συνεργάτης του «Ελ Τσάπο» άκουσε το μελωδικό τραγούδι μια μπάντας πνευστών να τρυπώνει μέσα από το παράθυρο του κελιού του.


Ελ Τσάπο: Ο «Αλ Καπόνε» των ναρκωτικών - Σφαίρες, γυναίκες, 13 παιδιά και ένα δισ.


Το τραγούδι που έπαιζαν οι μουσικοί εκείνο το βράδυ του 2000 ήταν το "Un puño de tierra" (Μια χούφτα γης), ένα από τα αγαπημένα κομμάτια του παλιού του συνεργάτη και πλέον ορκισμένου εχθρού του. Και έστελνε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «οι μέρες σου είναι μετρημένες».

Ο Μαρτίνεζ βρέθηκε ξανά εχθές στο δικαστήριο στο Μπρούκλιν, όπου διεξάγεται η πολύκροτη δίκη του μικρόσωμου βαρόνου ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, για να συνεχίσει την κατάθεση εις βάρος του παλιού του φίλου.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του δημόσιου κατηγόρου, ο πρώην υπαρχηγός του Γκουσμάν περιέγραψε πως η σκοτεινή καντάδα ήταν ο «προάγγελος» της τέταρτης απόπειρας δολοφονίας που οργάνωσε ο Ελ Τσάπο (προφανώς για να εξασφαλίσει τη σιωπή του, αφού γνώριζε πολλά) στη μεξικανική φυλακή όπου βρισκόταν το 2000.

Ο εκτελεστής, μπήκε στην πτέρυγα όπου κρατούνταν ο Μαρτίνεζ, λίγες ώρες αφότου «έσβησαν» οι τελευταίες νότες του τραγουδιού. Έβαλε το όπλο του στο κεφάλι του φρουρού που φυλούσε την συγκεκριμένη πτέρυγα και του ζήτησε το κλειδί του κελιού του. Εκείνος όμως δεν το είχε.

Στη συνέχεια ο εκτελεστής έριξε δύο χειροβομβίδες στο μέσα στο κελί του στόχου του. Ο Μαρτίνεζ επέζησε επειδή πρόλαβε να καλυφθεί πίσω από την λεκάνη της τουαλέτας.

Σύμφωνα με τον Μαρτίνεζ, η έκδοσή του στις ΗΠΑ το 2001 ήταν αυτό που του έσωσε της ζωή, αφού είχαν προηγηθεί άλλες τρεις απόπειρες δολοφονίας εις βάρος του και ο Γκουσμάν δεν θα τα παρατούσε αν δεν τον έβλεπε νεκρό.

Ο μάρτυρας εξέφρασε στο δικαστήριο την οργή και τη θλίψη του για την στάση του πρώην αφεντικού του. «Δεν τον απογοήτευσα ποτέ, δεν έκλεψα ποτέ από αυτόν ούτε τον πρόδωσα. Πρόσεχα την οικογένειά του. Το μόνο που πήρα ως αντάλλαγμα είναι τέσσερις απόπειρες δολοφονίας εναντίον μου», είπε χαρακτηριστικά ο Μαρτίνες.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X