ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοκ από τη δολοφονία του 37χρονου Έλληνα στο Τορόντο (pics)

Στα τυφλά οι έρευνες για τους δολοφόνους - Δεχόταν απειλές για την ζωή του

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο 37χρονος επιχειρηματίας Matthew Staikos πυροβολήθηκε εξ επαφής στην περιοχή Γιορκβιλ του Τορόντο το βράδυ της Δευτέρας.

Ο άτυχος επιχειρηματίας πέθανε ακαριαία και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το κίνητρο του δράστη αλλά κι αν ο νεαρός επιχειρηματίας δεχόταν τελευταία απειλές για τη ζωή του.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης που αφαίρεσε τη ζωή του άτυχου άντρα με αυτό τον βίαιο τρόπο.

Για τον Ματθαίο, όπως τον φώναζαν οι Έλληνες φίλοι του έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια πολλές λέξεις. Πολλοί ήταν οι δημοσιογράφοι που θέλησαν να προβάλουν την επιχειρηματική του δραστηριότητα ενώ αμέτρητα είναι τα άρθρα που μιλούν για τον Έλληνα που έκανε τα κινητά τηλέφωνα εξυπνότερα.

Ο Στάικος μπορεί να μη μεγάλωσε στην Ελλάδα όμως δεν έχασε ποτέ την επαφή με τις ρίζες του. Όπως έχει γραφτεί σε δημοσιεύματα: «Αν και δεν πήγε σε ελληνικό σχολείο, επεδίωξε να γνωρίσει την ελληνική γλώσσα και για τον λόγο αυτόν, μόλις αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο, ήρθε στην Ελλάδα για έναν χρόνο πριν επιστρέψει στον Καναδά.

Η ελληνική γλώσσα παρέμενε στη ζωή του, καθώς προσπαθούσε, όποτε ο χρόνος του το επέτρεπε, να διαβάζει ελληνικά βιβλία, να ακούει ελληνική μουσική και να παρακολουθεί ελληνικά προγράμματα στην τηλεόραση».

Από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, το Facebook έχει γεμίσει με μηνύματα φίλων και γνωστών που εκφράζουν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του η οποία ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει το τραγικό αυτό γεγονός.

Συγκλονιστικό είναι και το μήνυμα του Έλληνα πρέσβη στον Καναδά, Δημήτρη Αζεμόπουλου ο οποίος γνώριζε τον 37χρονο που έφυγε τόσο βίαια από τη ζωή.

“Ο 37χρονος Ματθαίος Στάικος, περήφανος Έλληνας και επιτυχημένος Καναδός πολίτης, μας έκανε όλους περήφανους για την χωρίς όρια αγάπη του στη Μητέρα Πατρίδα και τα μεγάλα επιτεύγματά του στον Καναδά. Σήμερα το βράδυ λοιπόν μου είναι ειλικρινά τόσο μα τόσο δύσκολο να πιστέψω την είδηση της απώλειάς του. Τον γνώρισα την εποχή που προσπαθούσε να καταξιωθεί. Και αμέσως κατάλαβα ότι θα τα κατάφερνε και ότι θα έφτανε ψηλά. Ποτέ μου όμως δεν φαντάστηκα ότι θα έφευγε από κοντά μας τόσο γρήγορα, τόσο άδικα, τόσο βίαια. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την είδηση στα καναδικά ΜΜΕ και δεν θέλω να αποδεχτώ ότι αυτός ο υπέροχος Άνθρωπος και Φίλος δεν θα είναι πια ανάμεσά μας. Είμαι σίγουρος όμως ότι η ψυχή του έχει βρει ήδη τη θέση της κάτω από το αιώνιο φως του Θεού στον οποίο και ο ίδιος πίστευε. Τα πλέον θερμά και μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Μερικές φορές είναι αδύνατο να εκφράσουμε την οδύνη της ψυχής μας. Μια από αυτές τις φορές είναι λοιπόν και αυτή για μένα σήμερα το βράδυ γράφοντας αυτές τις γραμμές για τον φίλο μου τον Ματθαίο”

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X