ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυροβολισμοί και ομηρία σε υπεραγορά στην Γαλλία (Pics, Vid)

Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες

Πυροβολισμοί ακούστηκαν σε ένα σούπερ-μάρκετ στη νότια Γαλλία, όπου, όπως επιβεβαιώνουν οι γαλλικές Αρχές ασφαλείας, είναι σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και δέκα περίπου τραυματίες

Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει το περιστατικό, τονίζοντας πως στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της, που έχουν περικυκλώσει το σούπερ-μάρκετ.

Το περιστατικό είναι σε εξέλιξη στην πόλη Τρεμπς, όπως ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

Ένας δράστης φέρεται να μπήκε στο σούπερ-μάρκετ στις 11:00 π.μ. (τοπική ώρα) και να άνοιξε πυρ, ενώ φέρεται να φώναξε και το γνωστό «Αλλάχου Άκμπαρ». Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κρατά αρκετούς ανθρώπους ομήρους.

Κατά πληροφορίες, ο ίδιος άντρας, πριν εισβάλει στο σούπερ μάρκετ, πυροβόλησε έναν αστυνομικό στην πόλη Καρκασσόν, 15 λεπτά μακρυά από την κωμόπολη Τρεμπ, ενώ άνοιξε πυρ και κατά τεσσάρων περιπολικών.

Η τοπική εφημερίδα «Dépêche du Midi» αναφέρει ότι ο τζιχαντιστής είναι περίπου 30 ετών και θέλει να πάρει εκδίκηση για αυτό που γίνεται στην Συρία.

Για σοβαρή κατάσταση κάνει λόγο ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ. Στην περιοχή σπεύδει και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις. Τρία ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Πηγή: cnn.gr, protothema.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X