ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρήνας οκτώ ατόμων πίσω από τις επιθέσεις στην Ισπανία

H ομάδα είχε σχεδιάσει να χρησιμοποιήσει φιάλες με βουτάνιo

Πυρήνα οκτώ ατόμων «βλέπουν» οι ισπανικές αρχές πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συντάραξαν τη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς, αφήνοντας πίσω τους 13 νεκρούς και περισσότερους από εκατό τραυματίες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δικαστικές πηγές, η ισπανική αστυνομία εκτιμά πως είναι πιθανό οκτώ άτομα να εμπλέκονται στον πυρήνα που εξαπέλυσε τις επιθέσεις και πως η ομάδα είχε σχεδιάσει να χρησιμοποιήσει φιάλες με βουτάνιο.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Καταλονίας δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό πως είναι πιθανό οι δράστες να είχαν σκοπό να χρησιμοποιήσουν γκαζάκια στην επίθεση της Πέμπτης, όταν έπεσαν με το όχημά τους πάνω σε πεζούς.

Οι αρχές ασφαλείας εξακολουθούν να αναζητούν τον οδηγό του βαν, ο οποίος εξαφανίστηκε πεζός.

Δύο συλλήψεις έγιναν χθες, ενώ Ισπανού και ενός Μαροκινού, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε η σύλληψη ακόμη ενός ατόμου στην πόλη Ριπόλ.

Ο Ισπανός, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, είναι γεννημένος στη Μελίγια, ισπανική πόλη στο βόρειο Μαρόκο. Συνελήφθη στο Αλκανάρ, 200 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης, όπου είχε σημειωθεί έκρηξη σε κατοικία, με έναν νεκρό και επτά τραυματίες. Η αστυνομία συνδέει αυτήν την έκρηξη με την επίθεση της Βαρκελώνης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας. «Υποπτευόμαστε ότι κατασκεύαζαν εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομία.

Ο Μαροκινός ονομάζεται Ντρις Ουκάμπιρ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας. Συνδέεται με την ενοικίαση του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση της Βαρκελώνης και συνελήφθη στο Ριπόλ, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων βόρεια της Βαρκελόνης.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X