ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ψηφιακή» φρεγάτα BELH@RRA: Ένα υπερσύγχρονο όπλο στα χέρια της Ελλάδας (vid)

Διαβάστε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του σκάφους

Ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτουν οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις θα αποτελέσει η "ψηφιακή" φρεγάτα τύπου BELH@RRA που θέλει να παραλάβει η ελληνική κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του πρώτου από τα νέα πολεμικά πλοία το 2023.

Η πρώτη από τις πέντε φρεγάτες τύπου BELH@RRA αναμένεται να παραδοθεί από το γαλλικό όμιλο Naval Group (τέως DCNS) στο γαλλικό δημόσιο το 2023 στο πλαίσιο παραγγελίας του Παρισιού.

Η φρεγάτα, εκτοπίσματος 4.000 τόνων, προορίζεται κυρίως για ανθυποβρύχιο πόλεμο, ενώ διαθέτει αναβαθμισμένες δυνατότητες αεράμυνας, που την καθιστούν επικίνδυνη για τον επιτιθέμενο, καθώς και στοιχεία stealth.

Προς την κατεύθυνση αυτή, θα διαθέτει ηλεκτρονικά συστήματα και αισθητήρες που θα κατασκευαστούν από τον επίσης γαλλικό όμιλο THALES, ενώ θα φέρει αντιαεροπορικούς/αντιβαλλιστικούς πυραύλους Aster 30. O Aster 30 block 1 έχει δυνατότητα αναχαίτισης στόχου σε ύψος έως και 20 χιλιόμετρα και σε απόσταση έως και 100 χιλιόμετρα.

Επίσης θα διαθέτει το ραντάρ πολλαπλών δεσµών εκποµπής και λειτουργιών SEA FIRE, με τέσσερις αντένες για διαφορετικού είδους αποστολές, μια εξελιγμένη έκδοση του σόναρ CAPTAS-4 και τα υπερσύγχρονα ψηφιακά συστήματα Aquilon και SENTINEL.

Η Naval Group τρέφει υψηλές φιλοδοξίες για αυτές τις "ψηφιακές" φρεγάτες, υποστηρίζοντας ότι μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στην περιοχή ευθύνης τους. Το @ στην ονομασία συμβολίζει και τις σύγχρονες ψηφιακές δυνατότητες του πολεμικού πλοίου.

Το βίντεο της DCNS για τη BELH@ARRA

Έως στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες της συμφωνίας Ελλάδας - Παρισιού (αντίτιμο, αντισταθμιστικά οφέλη κλπ.)

Την παραχώρηση από τη Γαλλία δύο φρεγατών τύπου FREMΜ με χρονομίσθωση, οι οποίες θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο ενισχύοντας σημαντικά το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων, επιβεβαίωσε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε δε, ότι σε δεύτερο χρόνο η Ελλάδα θα αποκτήσει μια ακόμα φρεγάτα τύπου FREMΜ, καθώς και μια φρεγάτα, υπερσύγχρονης τεχνολογίας (σ.σ τύπου BELH@RRA).

To νέας γενιάς ραντάρ SEA FIRE της Thales


Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X