ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρώην πορνοστάρ κατεβαίνει αντίπαλος του Πούτιν στις εκλογές

Ζητά θανατική ποινή για τα σεξουαλικά εγκλήματα

Τον θρόνο του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει βάλει στο μάτι μια χυμώδης μελαχρινή πρώην πορνοστάρ που υπόσχεται να φορολογήσει τους πλούσιους, να εισάγει σεξουαλικές εξετάσεις στη δημόσια εκπαίδευση και να τιμωρεί με την εσχάτη των ποινών τα σεξουαλικά εγκλήματα.

Ανακοινώνοντας μέσω Instagram στους πάνω από 600.000 ακολούθους την κάθοδό της στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας την ερχόμενη άνοιξη η Έλενα Μπέρκοβα είπε ακόμη ότι θα καταστήσει σχεδόν ανέφικτα τα διαζύγια για τους άνδρες μέσω φόρων και γραφειοκρατίας.

Φορώντας μαύρα εσώρουχα και χοντρά γυαλιά η 32χρονη μητέρα δύο παιδιών υπογράμμισε: «Έλαβα αυτή την απόφαση πρόσφατα επειδή γυναίκες λαμβάνουν μέρος ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία. Κάποιες προέρχονται από τη σόουμπιζ, εγώ έχω κατέβει στο παρελθόν ως υποψήφια δήμαρχος του Σότσι, έχω λάβει μέρος ενεργά στην πολιτική ζωή κι έτσι αποφάσισα να κατέβω ως υποψήφια πρόεδρος της Ρωσίας».

Η Μπέρκοβα ήταν δημοφιλής παρουσιάστρια της τηλεόρασης και μοντέλο πριν κάνει τη στροφή στο πορνό. Ξεκίνησε την καριέρα στη βιομηχανία των ακατάλληλων για ανηλίκους ταινιών στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και «έπαιξε» σε πάνω από 20 ταινίες – η τελευταία το 2004, όταν έγινε διάσημη στη χώρα της με τη συμμετοχή της σ’ ένα δημοφιλές reality.

Η Μπέρκοβα θέλει να επιφέρει λογοκρισία στη γυναικεία αμφίεση υπογραμμίζοντας ότι «μια φούστα δεν μπορεί να είναι κοντύτερη από 40 εκατοστά». Θέλει επίσης να επαναφέρει σε ισχύ έναν νόμο της ΕΣΣΔ που επέβαλε ποινή φυλάκισης στα «παράσιτα» (εννοώντας τους πολίτες που δεν εργάζονται για εύλογες αιτίες) και να χορηγεί άτοκα δάνεια σ’ όσους θέλουν να στήσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το βίντεο τελειώνει με την πρώην πορνοστάρ να εξηγεί ότι υποστηρίζει τη θανατική ποινή για τη σεξουαλική παρενόχληση επειδή «έχει βαρεθεί τους λογίς Γουάινσταϊν».

Αλλά η εκστρατεία της ίσως να μην προλάβει καν να αρχίσει αφού η ρωσική νομοθεσία προβλέπει ότι υποψήφιοι πρόεδροι μπορεί να είναι μόνον άτομα άνω των 35 ετών.

Η Μπέρκοβα δεν είναι η πρώτη Ρωσίδα που χρησιμοποιεί τις επικείμενες προεδρικές εκλογές για να εκτοξεύσει τη φήμη της. Προηγήθηκε η τηλεπαρουσιάστρια και μοντέλο Ανφίσα Τσέχοβα, η οποία υποσχέθηκε να κατέβει υποψήφια, μόλις η σχετική ανάρτησή της στο Instagram συγκεντρώσει 200.000 likes.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X