ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μετά τους S400 απογειώνουν το δικό τους μαχητικό TF-X οι Τούρκοι

Γιγαντώνεται η πολεμική μηχανή της Τουρκίας

Στόχος είναι το εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος TF-X είναι να απογειωθεί το 2023 δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Νουρετίν Τζανικλί ενώ για τους S-400 επανέλαβε ότι θα φτάσουν στην Τουρκία το 2019.

Ο Τούρκος Υπουργός ο οποίος συνοδεύει τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, στη Βρετανία, είπε για το εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος που ετοιμάζει η Τουρκία: “Δεν θέλω να δώσω ακριβή ημερομηνία, ωστόσο βασικός μας στόχος είναι να απογειωθεί το 2023».

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι το πρόγραμμα αυτό προέκυψε ως ανάγκη της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι λαμβάνουν υποστήριξη από αρκετές χώρες σχετικά με τη μεταφορά τεχνολογίας και πως στο πλαίσιο αυτό συμπεριελήφθη στο πρόγραμμα και η Βρετανία.

Για το πυραυλικό σύστημα S-400 θα παραδοθεί στην Τουρκία το 2019. «Δεν υπάρχει πρόβλημα. Η υπόθεση αυτή έχει τελειώσει. Το είπε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα έχουμε τον πλήρη έλεγχο της χρήσης. Θα αλλάξει και το σύστημα αναγνώρισης φίλιου/εχθρικού στόχου. Συνεπώς δεν θα αποτελεί απειλή για τα νατοϊκά στοιχεία», ανέφερε ο Νουρετίν Τζανικλί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X