ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πόρτα» Τραμπ στον Κιμ - Δεν πραγματοποιείται η συνάντηση (Pic)

Διαβάστε εδώ την επιστολή του Αμερικανού Προέδρου

Ακύρωσε την προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη σύνοδο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν ο Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας του «θυμού και της εχθρικότητας» στην πρόσφατη ανακοίνωση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Ο αμερικανός πρόεδρος ενημέρωσε με επιστολή που έστειλε στον Κιμ Γιονγκ Ουν, ότι η Σύνοδος της Σιγκαπούρης δεν θα πραγματοποιηθεί, λέγοντας πως δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να διεξαχθεί η προγραμματισμένη ιστορική συνάντηση.

Στην επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει:

"Ανυπομονούσα να σε συναντήσω εκεί. Δυστυχώς, εξαιτίας του μεγάλου θυμού και της εχθρικότητας που εκφράζεται στην πιο πρόσφατη ανακοίνωσή του, νιώθω πως είναι ακατάλληλο, τη δεδομένη στιγμή, να πραγματοποιηθεί η συνάντηση που τόσο καιρό προγραμματίζαμε. Γι΄ αυτό, αυτό το γράμμα υποδηλώνει πως η Σύνοδος της Σιγκαπούρης, για το καλό και των δύο πλευρών, αλλά σε βάρος του πλανήτη, δεν θα πραγματοποιηθεί".

Στην ίδια επιστολή τονίζεται η «ισχύς» του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου:

«Αναφέρετε το πυρηνικό σας οπλοστάσιο, όμως το δικό μας είναι τόσο ογκώδες και ισχυρό που προσεύχομαι στον Θεό να μην χρειαστεί ποτέ να το χρησιμοποιήσουμε» γράφει ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έκανε λόγο για μια «χαμένη ευκαιρία» και επισήμανε ότι συνεχίζει να ελπίζει ότι θα συναντηθούν με τον Κιμ κάποια στιγμή.

Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής, οι μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο κατέγραψαν πτώση με τον δείκτη S&P 500 Index να έχει απώλειες άνω του 0,5% σε διάστημα 10 λεπτών.

Πηγή: cnn.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X