ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιος είναι πραγματικά ο El Chapo (vid)

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Αντρέας Γιωργαλλάς

Οι απίστευτες αποδράσεις, οι δωροδοκίες, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών σε πλαστικές μπανάνες η κατασκοπεία στην γυναίκα και τις ερωμένες του, είναι μόνο κάποια από τα γεγονότα που κατέταξαν τον El Chapo στα πιο πολυσυζητημένα άτομα των ημέρων.

Ο μεξικανός «βασιλιάς» των ναρκωτικών έχει κριθεί ένοχος σε 10 κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών.

1. Το πραγματικό όνομα, το παρατσούκλι και τα δις

Το πραγματικό του όνομα είναι Joaquín Guzmán Loera, το παρατσούκλι του El Chapo σημαίνει κοντός (1.68m). Όπως αναφέρει το BBC μπορεί να είναι μικρός σε μπόι αλλά μεγάλος σε περιουσία αφού είναι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη και ένας από τους πιο αδίστακτους βαρόνους ναρκωτικών. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς αυτά τα χρόνια κατάφερε να κερδίσει 14 δις από την διακίνηση ναρκωτικών.

2. Ηγείται της μεγαλύτερης εγκληματικής συμμορίας του κόσμου

Ο El Chapo ηγείται του καρτέλ ναρκωτικών «Sinaloa» που δραστηριοποιείται στο Βόρειο Μεξικό και εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο προμηθευτή ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Μεταξύ άλλων στην δίκη αποκαλύφθηκε ότι περνούσε τα ναρκωτικά μέσα από πλαστικές μπανάνες.

3. Ειδικός στις αποδράσεις


Το 2001 δραπέτευσε από φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μεξικό, κατάφερνε να διαφεύγει της σύλληψης μέχρι που τον «τσάκωσαν» ξανά το 2014. Ένα χρόνο μετά όμως καταφέρνει να δραπετεύσει ξανά από τούνελ μήκους ενός μιλίου που έφτανε κάτω από το κελί του. Η τελευταία του σύλληψη έγινε το 2016.

4. Αποκαλύψεις και ισχυρισμοί στην δική που άφησαν τους πάντες άφωνους

Στην δίκη ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα όπως για παράδειγμα ότι ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού Enrique Peña Nieto δέχτηκε δωροδοκία ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τον El Chapo, γεγονός που αρνείται κατηγορηματικά ο Μεξικανός πολιτικός. Μεταξύ άλλων ακούστηκε ότι έθαψε ένα ανταγωνιστή του ζωντανό, ότι είχε ειδικό «δωμάτιο δολοφονιών» στην έπαυλή του και ένα ιδιωτικό ζωολογικό κήπο.

5. Η σύζυγος του Ema Koronel


Κατά την διάρκεια της δίκης η Koronel τράβηξε τα βλέμματα, ακούστηκε επίσης ότι ο El Chapo είχε εγκαταστήσει ένα ειδικό λογισμικό κατασκοπείας στο κινητό της για να παρακολουθεί την κάθε της κίνηση. Η Emma Coronel Aispuro, όπως είναι το πλήρες όνομα της παντρεύτηκε τον διαβόητο εγκληματία μόλις στα 18 της χρόνια και δηλώνει ότι ποτέ δεν τον είδε ποτέ να κάνει κάτι παράνομο.

Δείτε το βίντεο: 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X