ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πλησιάζει απειλητικά περιοχές της Ελλάδας ο «Ξενοφών» (Χάρτης)

Δείτε ποιες περιοχές αναμένεται να πλήξει σήμερα

Δυτική Κρήτη, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Θεσσαλία είναι οι περιοχές που αναμένεται να πλήξει στο πέρασμά του ο Μεσογειακός Κυκλώνας «Ξενοφών» σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσιεύει το meteo και στον οποίο απεικονίζεται η πιθανή πορεία του κυκλώνα από το πρωί της Παρασκευής μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου.

Στον παρακάτω χάρτη η γκρι καμπύλη δείχνει την πιθανή πορεία που θα ακολουθήσει ο επερχόμενος Μεσογειακός Κυκλώνας "Ξενοφών" με τη σχετική αβεβαιότητα που υπάρχει στα προγνωστικά στοιχεία της Πέμπτης 27/09. 

Το γράφημα αναφέρεται στην χρονική περίοδο από το πρωί της Παρασκευής 28/09 έως το απόγευμα του Σαββάτου 29/09.

Η σκιαγραφημένη περιοχή με κόκκινο χρώμα δείχνει τις περιοχές όπου αναμένονται ισχυροί ή θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές βροχοπτώσεις στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα.

Ζωντανός χάρτης του κυκλώνα, εδώ

Ο "Ξενοφών" πλησιάζοντας τις ακτές της Πελοποννήσου θα εξασθενήσει γρήγορα και από ανέμους 12 μποφόρ στο Νότιο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας μας θα πνέουν με ένταση 7 έως 9 μποφόρ. Αυξημένος κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων υπάρχει στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, την Αν. Στερεά και την Αν. Θεσσαλία.

Τέλος, ο "Ξενοφών" που το βράδυ της Πέμπτης βρισκόταν κοντά στις ακτές της Λιβύης, θα μεταφέρει μεγάλες ποσότητες σκόνης από την Αφρική που στις νοτιότερες περιοχές μπορεί να οδηγήσουν σε λασποβροχές.

Πηγή: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X