ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

H Βρετανική Κυβέρνηση επιβεβαίωσε την συμφωνία για Brexit

Το υπουργικό συμβούλιο θα συγκληθεί εκτάκτως την Τετάρτη

Ένα σχέδιο συμφωνίας για το Brexit έχει επιτευχθεί μεταξύ Βρετανών και Ευρωπαίων διαπραγματευτών και αυτό θα συζητηθεί την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

«Το υπουργικό συμβούλιο θα συγκληθεί την Τετάρτη στις 14:00, τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) για να εξετάσει το σχέδιο συμφωνίας που έχουν συνάψει οι διαπραγματευτικές ομάδες στις Βρυξέλλες και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα», ανέφερε η κυβέρνηση.

Οι υπουργοί κλήθηκαν μάλιστα να μελετήσουν το σχετικό κείμενο ενόψει της συνεδρίασης.

Νωρίτερα, την η επίσημη ανακοίνωση έγινε από τη Downing Street, ενώ είχαν προηγηθεί οι αναφορές σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης, όπως το BBC, περί συμφωνίας σε «τεχνικό επίπεδο»

Σύμφωνα με κοινοποίηση της Λάουρα Κούενσμπεργκ στο Twitter, το υπουργικό συμβούλιο της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι θα συγκληθεί εκτάκτως, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις της πολύμηνης διαπραγμάτευσης για το διαζύγιο Βρετανίας - ΕΕ.

Από την πλευρά της, η βρετανική εφημερίδα The Sun αναφέρει ότι η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με όλα τα μέλη του υπουργικού της συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης. Πιο συγκεκριμένα, η πολιτική ανταποκρίτρια του BBC στις Βρυξέλλες, Βίκυ Γιανγκ, ανέφερε ότι οι υπουργοί θα δουν σήμερα ολόκληρο το προσχέδιο του κειμένου της συμφωνίας, για να είναι έτοιμοι για το αυριανό υπουργικό συμβούλιο. Επιπλέον, θα πρέπει να δηλώσουν από σήμερα αν μπορούν να το υποστηρίξουν, και αν όχι, να ανακοινώσουν αν σκοπεύουν να υποβάλουν την παραίτηση τους.

Επιπλεόν, όπως αναφέρει το ιρλανδικό ειδησεογραφικό δίκτυο RTE, οι Βρετανοί και οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές συμφώνησαν σε ένα κείμενο που περιλαμβάνει λύση για το τελευταίο «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης για το Brexit, το ζήτημα των συνόρων της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή πλευρά της διαπραγμάτευσης, πρεσβευτές των άλλων 27 χωρών - μελών της ΕΕ θα έχουν συνάντηση αύριο στις Βρυξέλλες.

 

Πηγή: kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X