ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πέταξε την κόρη του στο κενό για να σταματήσει την κατεδάφιση του σπιτιού του

Σοκάρουν οι εικόνες

Κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζει ένας άνδρας από τη Νότια Αφρική, ο οποίος πέταξε την έξι μηνών κόρη του από την ταράτσα του σπιτιού του, σε ένα συγκρότημα παράνομα χτισμένων κατοικιών, προσπαθώντας να σταματήσει την κατεδάφισή του.

Ο 38χρονος πήρε το μωρό και σκαρφάλωσε στην ταράτσα του σπιτιού, εκφράζοντας έτσι τη διαμαρτυρία του για τις δεκάδες προγραμματισμένες κατεδαφίσεις στην πόλη Kwadwesi, στην ανατολική ακτή της χώρας.

Από κάτω του πήρε θέση αστυνομικοί ενώ ένας ανέβηκε στην ταράτσα για να επιχειρήσει να τον σταματήσει. Ωστόσο εκείνος άφησε το παιδί να αιωρείται, κρατώντας το από τον αστράγαλο, πριν το ρίξει στο κενό.

Οι άλλοι διαδηλωτές ακούγονταν να παροτρύνουν τον εκτός εαυτού πατέρα φωνάζοντας «Ρίξ'το».

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν αλλά όχι πριν ρίξει το μωρό.

Ευτυχώς ένας αστυνομικός κατάφερε να πιάσει το κοριτσάκι, το οποίο δεν υπέστη κανέναν τραυματισμό.

Ο πατέρας συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ενενήντα παράνομες κατασκευές ανακοινώθηκε πως θα κατεδαφιστούν στη γειτονιά Joe Slovo, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο για να φροντίσουν για την ασφάλεια του συνεργείου κατεδάφισης, καθώς 150 διαδηλωτές άρχισαν να πετούν τούβλα και να στήνουν οδοφράγματα με φλεγόμενα λάστιχα.

Την ώρα που τα πνεύματα ηρεμούσαν, ο εν λόγω πατέρας ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού του με το παιδί του και απείλησε να το ρίξει στο κενό εάν το συνεργείο δεν έκανε πίσω. Όταν οι διαπραγματευτές απέτυχαν να τον πείσουν να κατέβει, εκπονήθηκε σχέδιο διάσωσης για το μωρό.

Το κοριτσάκι επέστρεψε στα χέρια της 35χρονης μητέρας του και το συνεργείο κατεδάφισης προχώρησε σύμφωνα με το σχέδιο και κατεδάφισε 90 πρόχειρες κατασκευές που είχαν χτιστεί παράνομα.

Πηγή: newsbeast.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X