ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάστορας Μπράνσον: Ξαναρίχνει λάδι στην φωτιά η Τουρκία

Νέο «Όχι» στην αποφυλάκισή του

Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε προσφυγή για την άρση του κατ` οίκον περιορισμού του Αμερικανού πάστορα `Αντριου Μπράνσον, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

Ο Μπράνσον, πάστορας της Ευαγγελικής Εκκλησίας που διαμένει στη Σμύρνη, δικάζεται στην Τουρκία με κατηγορίες για τρομοκρατία.

Η υπόθεσή του βρίσκεται τώρα στο κέντρο της διπλωματικής κρίσης ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ που έχει προκαλέσει την κατάρρευση της τουρκικής λίρας.

Διαβάστε, επίσης: Θα πεινάσουν τα κατεχόμενα - Κατακόρυφη αύξηση τιμών

Αφού έγινε γνωστή η είδηση, η ισοτιμία της λίρας, η οποία έχει χάσει φέτος περίπου το 40% της αξίας της, έπεσε στις 6,21 λίρες στο δολάριο, από τις 6,04 που ήταν προηγουμένως.

Ο συνήγορος του πάστορα Μπράνσον, ο Τζεμ Χαλαβούρτ, δήλωσε πως θα καταθέσει και πάλι προσφυγή σε δύο εβδομάδες. Οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας, εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, είχαν απειλήσει σήμερα ότι θα επιβάλουν και νέες, αν ο πάστορας δεν απελευθερωθεί.

«Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας»

Λίγες ώρες αφότου τουρκικό δικαστήριο αρνήθηκε εκ νέου να άρει τον κατ’ οίκον περιορισμό του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι η χώρα του δεν θα δεχτεί την συνεχιζόμενη κράτηση του πάστορα «χωρίς να κάνει τίποτα».

«Θα έπρεπε να μας τον έχουν δώσει πίσω εδώ και πολύ καιρό και η Τουρκία, κατά την άποψή μου, ενήργησε πολύ, πολύ άσχημα» είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Επομένως, δεν έχουμε δει ακόμη το τέλος αυτής της ιστορίας. Δεν πρόκειται να το δεχτούμε χωρίς να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας», συνέχισε.

Πηγή: ΚΥΠΕ, ΕΡΤ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X