ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κίτρινα Γιλέκα»: Ένταση και χημικά στο Παρίσι (pics)

Μειωμένη η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Πολύ μικρότερη από την αναμενόμενη ήταν η σημερινή κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι.

Στο γαλλική πρωτεύουσα, τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, την ώρα που τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια: 8.000 μέλη των δυνάμεων της τάξης και 14 θωρακισμένα οχήματα έχουν αναπτυχθεί στο Παρίσι.

Σε ολόκληρη τη Γαλλία περίπου 33.500 διαδηλωτές είχαν βγει στους δρόμους μέχρι το μεσημέρι σε σύγκριση με τους 77.000 που είχαν βγει το περασμένο Σάββατο την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ωστόσο, υπήρξαν μικροεντάσεις και επεισόδια περιορισμένης έκτασης και μέχρι αυτή τη στιγμή η αστυνομία έχει προχωρήσει σε περίπου 60 προσαγωγές, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας.

 

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ζοανά Πριμβέρ, μιλώντας στο δίκτυο BFMTV, χαρακτήρισε την κινητοποίηση μικρότερη σε μέγεθος και πρόσθεσε ότι η αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή.

 

Στα Ηλύσια Πεδία έκανε νωρίτερα την εμφάνισή της μια ομάδα από γυμνόστηθες ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen και ήρθε αντιμέτωπη με τις δυνάμεις ασφαλείας σε απόσταση λίγων μέτρων από την προεδρική κατοικία, το Μέγαρο Ηλυσίων.

Η κυβέρνηση καθώς και πολλά συνδικάτα και πολιτικοί της αντιπολίτευσης κάλεσαν τους διαδηλωτές να μη βγουν σήμερα στους δρόμους έπειτα από την επίθεση με τέσσερις νεκρούς που σημειώθηκε από ένοπλο σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι περίπου 69.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί σήμερα και περισσότερες ενισχύσεις έχουν σταλεί στην Τουλούζη, στο Μπορντό και στο Σεντ-Ετιέν.

Μια 44χρονη γυναίκα όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, σκοτώθηκε σε τροχαίο στη βόρεια Γαλλία, στα σύνορα με το Βέλγιο, και το δυστύχημα φέρεται ότι προκλήθηκε από οδοφράγματα που είχαν στήσει τα «κίτρινα γιλέκα».

Σύμφωνα με το δίκτυο France Info, ένας άνδρας και μια γυναίκα επέβαιναν χθες το απόγευμα σε αυτοκίνητο, το οποίο κατευθυνόταν προς την κοινότητα Σουασόν κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Ο οδηγός του οχήματος παρατήρησε ότι υπήρχαν οδοφράγματα που είχαν στήσει τα "κίτρινα γιλέκα" και έκανε εί τόπου στροφή που είχε ως αποτέλεσμα να μπει στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με άλλο όχημα. Η γυναίκα σκοτώθηκε, ενώ ο οδηγός συνελήφθη και παραδόθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Σουασόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X