ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παραπονεμένος βγήκε ο Ερντογάν για το εμπάργκο του 1974

Και επιμένει στον όρο «ειρηνευτική επιχείρηση»

Βαθιά σημάδια άφησε στη μνήμη του τουρκικού λαού το εμπάργκο που εφαρμόστηκε κατά της Τουρκίας το 1974, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ομιλία του κατά την τελετή καθέλκυσης της κορβέρτας Ufuk A-591 που κατασκεύασε η τουρκική αμυντική βιομηχανία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «τo εμπάργκο που εφαρμόστηκε εναντίον της χώρας μας, οι πιέσεις, οι απειλές και οι εκβιασμοί κατά την ‘ειρηνευτική επιχείρηση’ στην Κύπρο το 1974 άφησαν βαθιά σημάδια στη μνήμη του λαού μας»

Μιλώντας στην ίδια τελετή, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ είπε ότι το τουρκικό κράτος έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια η οποία αυξάνεται όσον αφορά τις εθνικές αξίες και συμφέροντα. “Πλέον έχει γίνει νερό ότι ο μύλος δεν μπορεί να γυρίσει με κουβαλητό νερό και ευτυχώς αυτή η νοοτροπία τερματίστηκε”, ανέφερε ο Χουλούσι Ακάρ προσθέτοντας ότι “μια χώρα που με αυτή την νοοτροπία είχε καταδικαστεί με εμπάργκο όπλων το 1974, σήμερα έφτασε στο σημείο να κάνει εξαγωγές πλοίων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ελικοπτέρων”.

Επανέλαβε τη θέση του ότι το πολεμικό ναυτικό θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να προασπίζει τα δικαιώματα και συμφέροντα της 462 τ.χλμ. Γαλάζιας Πατρίδας μας, προσθέτοντας ότι ταυτόχρονα έχει αναλάβει και σημαντικό ρόλο για τη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X