ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παντρεύτηκε την 91χρονη συγγενή του στα 23 του και ζητά να πάρει τη σύνταξή της

Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας του δεν συγκινείται από την ιστορία του

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι παντρεύτηκε από έρωτα όμως το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της Αργεντινής αρνείται να τον πιστέψει. Ο Mauricio Ossola ήταν 23 ετών όταν το 2015 παντρεύτηκε την 91χρονη Yolanda Torres, η οποία ήταν τότε συνταξιούχος δασκάλα, σε μια απλή τελετή.

Δυστυχώς όμως η Τόρες απεβίωσε και το κράτος αρνείται να δίνει στον νεαρό Ossola τη σύνταξη χηρείας που διεκδικεί, υποστηρίζοντας ότι ο γάμος του ζευγαριού δεν ήταν νόμιμος.

«Αγαπούσα τη Yolanda με τον πιο αγνό τρόπο που είναι δυνατόν να αγαπήσεις κάποιον και το συναίσθημα αυτό, μαζί με τον πόνο που η απώλειά της μου προκάλεσε, θα μείνουν μαζί μου μέχρι το τέλος μου», δήλωσε ο νεαρός άντρας στην εφημερίδα El Tribuno.

dsoih1

Πάντως, η αρμόδια υπηρεσία της χώρας Anses δεν φαίνεται να συγκινείται από τα λόγια του και απέρριψε την αίτησή του για να λάβει σύνταξη χηρείας. Μια απόφαση του νομικού της τμήματος αυτή την εβδομάδα ανέφερε ότι πιστεύει πως Ossola διεκδικεί μια σύνταξη την οποία στην πραγματικότητα δεν δικαιούται. Όπως σημειώνει ο βρετανικός Guardian, τέτοιες συντάξεις χορηγούνται μόνο αν αποδειχθεί ότι το πρόσωπο που απεβίωσε ήταν και η μοναδική οικονομική στήριξη για εκείνο που παραμένει στη ζωή. Αυτή η περίπτωση δεν αφορά τον Ossola που είναι σήμερα ένας 26χρονος δικηγόρος, αναφέρει η σχετική απόφαση.

Ο άντρας επιμένει ότι παρά τη διαφορά των 68 ετών και το γεγονός ότι ήταν… συγγενής με την 91χρονη, ο γάμος ήταν απολύτως νόμιμος, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Αργεντινής. Και δηλώνει αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση, ακόμη και στο Ανώτατο Δικαστήριο, αν χρειαστεί.

newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X