ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους οι Τούρκοι της Γερμανίας (Vid)

Θέλουν να προστατεύσουν τα τζαμιά τους

Μπροστά στην ανεπάρκεια, όπως λένε, της γερμανικής κυβέρνησης να παράσχει ασφάλεια στα τζαμιά, η τουρκική κοινότητα προσανατολίζεται στο να το πράξει μόνη της, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Sabah.

Ο Χαλίλ Ερτέμ, ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Γερμανών Δημοκρατών, ένα κόμμα που φτιάχτηκε κυρίως από Τουρκογερμανούς, έδωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο με το τουρκικό hashtag #nöbetteyiz που σημαίνει «είμαστε σε υπηρεσία», καλώντας τους μουσουλμάνους της Γερμανίας να ενωθούν ενάντια σε επιθέσεις.

«Αυτά τα τζαμιά φτιάχτηκαν για τα παιδιά μας. Τριάντα χρόνια πριν προσευχόμασταν σε υπόγεια. Με ηθική και υλική στήριξη από όλους μας αυτά τα τζαμιά άνοιξαν. Ας μην τα αφήσουμε να χαθούν με ένα μπουκάλι βενζίνη» λέει στο βίντεο ο Ερτέμ.

Είπε πως αυτά τα τζαμιά δεν θα πρέπει να μείνουν άδεια και πως μια μαζική νυχτοφυλακή είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού ή της προσευχές της Παρασκευής.

«Δυστυχώς δεν εμπιστευόμαστε τη γερμανική αστυνομία. Τουλάχιστον 3 ή 4 άνθρωποι μας θα πρέπει να μένουν μπροστά από τα τζαμιά για να απωθήσουν οποιονδήποτε επιχειρήσει σαμποτάζ», πρόσθεσε.

Εντωμεταξύ, ο πρέσβης της Γερμανίας στην Άγκυρα καταδίκασε τις τελευταίες επιθέσεις σε τουρκογερμανικά ιδρύματα στη Γερμανία. Πρόσφατα σημειώθηκαν επιθέσεις σε τουρκικά τζαμιά στη Γερμανία, τις οποίες η Άγκυρα αποδίδει στο PKK και τους Κούρδους του YPG της Συρίας ή οπαδούς τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X