ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όσα «πικάντικα» κι εξωφρενικά ακούνε οι μπάτλερ του ξενοδοχείου «The Plaza»

Οι καυτές βραδιές, τα προφυλακτικά και οι τρελές απαιτήσεις

Η παλιομοδίτικη συνήθεια του μπάτλερ καλά κρατεί στο ξενοδοχείο The Plaza. Τα κεράσματα για το τσάι σερβίρονται σε ορειχάλκινα κλουβιά, οι ντυμένοι με κοστούμι υπάλληλοι μεταφέρουν τις αποσκευές στις σουίτες και οι σεφ δημιουργούν πιάτα που δεν θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε.

Πώς είναι όμως πραγματικά τα πράγματα από την σκοπιά των μπάτλερ που πρέπει να εξυπηρετήσουν αριστοκράτες που τα θέλουν όλα τώρα και μάλιστα με την ταχύτητα του φωτός;

Ένας μπάτλερ με προϋπηρεσία, δέχθηκε μια θέση για το διάσημο Plaza Hotel της Νέας Υόρκης, προκειμένου να ενταχθεί στην ομάδα των 10 ατόμων (ανάμεσά τους και μία μόνο γυναίκα), που τρέχουν πάνω κάτω στους 20 ορόφους του ξενοδοχείου, μέρα-νύχτα, εξασφαλίζοντας πως οι καλεσμένοι θα νιώθουν σαν βασιλιάδες.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του εκεί, μετέφερε ρούχα από το καθαριστήριο για πριγκίπισσες της Μέσης Ανατολής και άκουσε συναδέρφους να εξιστορούν περίεργα συμβάντα, όπως το να τους ζητούν viagra ή να παρηγορούν μια γυναίκα που μόλις τις έπεσαν τα βατόμουρα στο φόρεμά της.

Ποια είναι όμως τα 8 σοκαριστικά πράγματα που έμαθε από την υπηρεσία του ως μπάτλερ σε ένα από τα ακριβότερα ξενοδοχεία του κόσμου;

Μια λίστα VIP στην οποία δε θα θέλατε να βρίσκεστε

Εκατοντάδες κλήσεις δέχονται οι μάτλερ σε κάθε βάρδια – κυρίως για να γεμίσουν τα δοχεία με τα παγάκια, να πάρουν τα άπλυτα και να γυαλίσουν παπούτσια. Επίσης, ένας εκπληκτικά μεγάλος αριθμός επισκεπτών, θα κλείσει παρακείμενες σουίτες: μία για τον ύπνο και μία για τις αποσκευές τους.

Σύμφωνα με την εταιρική φιλοσοφία του ξενοδοχείου, κάθε επισκέπτης πρέπει να νιώθει VIP στο Plaza. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη μία ιεραρχία μεταξύ αυτών που κάνουν check-in. Στην κορυφή της λίστας είναι οι βασιλιάδες, οι βασίλισσες και οι αρχηγοί κρατών ή όπως τους αποκαλούν οι μπάτλερ οι V1s και που είναι πάντα παρόντες στο ξενοδοχείο. Μετά έρχονται αυτοί που πληρώνουν πολλά, αυτοί που μένουν μεγάλα χρονικά διαστήματα, αυτοί που κλείνουν πολλά δωμάτια και οι διασημότητες. Ονομάζονται DV ή διακεκριμένοι επισκέπτες. Τελευταίοι έρχονται οι δύσκολοι και απαιτητικοί που χρειάζονται «ειδική βοήθεια».

Η στιγμή του μπάνιου μπορεί να είναι αμήχανη 

Ένα άλλο κοινό αίτημα για την ομάδα των μπάτλερ είναι να γεμίζουν την μπανιέρα με ένα μίγμα αλάτων, αρωματικών έλαιων και τριαντάφυλλων – ειδικά κατά τους ψυχρότερους μήνες του χρόνου. Αλλά τα καθήκοντα του μπάτλερ δεν σταματούν μόλις γεμίσει η μπανιέρα. Ο ειδικός στο μπάνιο του Plaza, ο Μπαλ δήλωσε πως στο 95% των περιπτώσεων, του ζητούν να μείνει σε πολύ κοντινή απόσταση, την ώρα που οι επισκέπτες απολαμβάνουν το μπάνιο τους. Οι περισσότεροι από αυτούς, θέλουν πιο ζεστό νερό ή έλαια ή ακόμη τυος αρέσει να του κρατούν το χέρι γιατί τους χαλαρώνει.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμη πιο περίεργο περιστατικό. Κάποια στιγμή, ένας καλεσμένος του ζήτησε φρέσκα στρείδια στην μπανιέρα. Γέμισε, λοιπόν, ο μπάτλερ την μπανιέρα με πάγο και έβαλε τα στρείδια γύρω – γύρω από την μπανιέρα για να ανακαλύψει τελικά ότι θα ήθελε μέσα στη μπανιέρα δίπλα του. Τελικά ο πελάτης φάνηκε ικανοποιημένος: έκλεισε και το διπλανό δωμάτιο για τον μπάτλερ του για να είναι πάντα κοντά του.

Οι ένοικοι του ξενοδοχείου είναι αρκετά προβλέψιμοι...

Οι υπεύθυνοι των καλεσμένων του Plaza ερευνά όσους μένουν στο ξενδοχείο σε ατομική βάση, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης. (Το αγαπημένο είναι το LinkedIn.com). Οι μπάτλερ από την άλλη, έχουν πιο οικεία μέσα. Στέλνουν βραστήρες στα δωμάτια που μένουν Ασιάτες που συχνά φέρνουν noodles από την πατρίδα τους για να μαγειρέψουν στη σουίτα τους. Τσεκάρουν πιο συχνά το minibar των τριαντάρηδων Αμερικανών ενώ οι VIP της Μέσης Ανατολής δέχονται αυτό που αποκαλούν «αραβική ευχαρίστηση» - ένα δίσκο με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Τα προτιμούν από τα σοκολατάκια, τα κέικ και άλλα γλυκά επιδόρπια. Όσο για τους επιχειρηματίες της Δύσης; Τους καταλαβαίνουν από την ποσότητα των άπλυτων κοστουμιών που στέλνουν για καθάρισμα.

Σεξ, ναρκωτικά

Όπως σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο, υπάρχουν αιτήματα για ναρκωτικά και πόρνες, αλλά όχι και τόσο συχνά. Για παράδειγμά, του Μπαλ του έχουν ζητήσει ναρκωτικά μόνο 2 ή 3 φορές μέσα σε 10 χρόνια και είναι προσεκτικός ώστε να παραμένει εντός των ορίων του νόμου. Οι ανάγκες για προφυλακτικά όμως, είναι μια άλλη ιστορία: Ο Μουχσίν, ένας από τους μπάτλερ, έχει πάντα μαζί του μια συσκευασία, ειδικά στις βραδινές βάρδιες.

Πολύ πιο ενδιαφέρον από το σεξ και τα ναρκωτικά είναι τα πιο εξωφρενικά αιτήματα των πελατών. Πρόσφατα, η Έμμα, μία μπάτλερ, δέχθηκε μια κλήση από μια γυναίκα που έψαχνε τα βατόμουρά της τα οποία ήταν καλυμμένα με σοκολάτα και είχαν πέσει από ένα παράθυρο. Η Έμμα προσφέρθηκε να της φέρει καινούρια αλλά η φιλοξενούμενη ήταν ανένδοτη. Η Έμμα και η ομάδα ασφαλείας έψαξαν στην εσψωτερική αυλή του ξενοδοχείου για ώρες για την ανάκτηση του ακριβού σνακ.

Ένα άλλο περίεργο αίτημα ήταν το γεγονός πως ένας πελάτης ζήτησε να αντικατασταθούν όλα τα έπιπλα της σουίτας του γιατί δεν του άρεσε το μπλε χρώμα. Και κάποιος άλλος ζήτησε την παράδοση μιας ζωντανής αράχνης από την Αφρική (ήρθε με αεροπλάνο) για να σερβιριστεί ως γεύμα.

Ξέχνα τις μαξιλαροθήκες 

Οι χαμένες μαξιλαροθήκες μπορεί να είναι ένα μεγάλο ζήτημα στο Plaza. Αλλά δεν έιναι οι τουρίστες αυτοί που τις παίρνουν. Και δεν είναι οι μαξιλαροθήκες του ξενοδοχείου που χάνονται. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, μια άσπρη μαξιλαροθήκη που κάποιος έφερε από το σπίτι του μπερδεύεται με τα άπλυτα του ξενοδοχείου και στέλνεται για πλύσιμο. Μερικές φορές δεν τις ξαναβλέπουν και τότε το ξενοδοχείο οφείλει να τις αντικαταστήσει, ανεξαρτήτως του κόστους τους.

Τα Χριστούγεννα

Η εποχή των πάρτι, που εκτείνεται από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, είναι σαν ένα καρουζέλ διαφόρων λειτουργιών και γεγονότων στο Plaza. Κάθε βράδυ υπάρχουν περίπου 4-5 αιτήματα για δέσιμο της γραβάτας ή για να ανεβάσουν το φερμουάρ στα φορέματα των κυριών. Και τα τελευταία χρόνια, οι διακοσμήσεις με θέμα τις διακοπές στα δωμάτια, έχουν γίνει τόσο συνηθισμένες, ώστε το ξενοδοχείο προσφέρει ένα πακέτο που περιλαμβάνει ένα πλήρως διακοσμημένο δωμάτιο μαζί με τον μπάτλερ για 500 δολάρια την βραδιά.

Ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκιο

Οι καταγγελίες συνήθως ακολουθούν συγκεκριμένα πρότυπα. Κάθε μέρα, ένας επισκέπτης θα παραπονεθεί για πολύ αργή υπηρεσία καθαριότητας. Παρόλο που τα έντυπα προσφέρουν σαφείς χρόνους επιστροφής, δεν είναι αρκετά γρήγοροι για μερικούς.

Οι χρεώσεις του μίνι μπαρ επίσης οδηγούν σε συχνές διαφωνίες. Μια πλήρης επιδρομή στο μπαρ του δωματίου σας στο Plaza κοστίζει 600 δολάρια κάτι που συμβαίνει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα Η πιθανότητα οι επισκέπτες να μην θέλουν να πληρώσουν είναι σχεδόν εγγυημένη.

Αυτό απαιτεί από τους μπάτλερ να καταγράφουν τα πάντα με κάμερες τσέπης, όπως για το αν ένα μπουκάλι είναι ανοιγμένο, λεκέδες στα ρούχα που προϋπήρχαν προτού πλυθούν ή αποδείξεις καταστροφής επίπλων.

Ο ευκολότερος τρόπος για να σας διώξουν

Είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι νομίζετε. Το ξενοδοχείο διαθέτει μια αυστηρή πολιτική κατά των διακρίσεων και μηδενική ανοχή δίνεται στους επισκέπτες που κακομεταχειρίζονται το προσωπικό λόγω φυλής, φύλου, ηλικίας ή θρησκείας. Ακόμη και τώρα, οι επισκέπτες ζητούν μερικές φορές, να μην επιτρέπεται σε άτομα μια συγκεκριμένης εθνότητας να μπαίνουν στα δωμάτιά τους, ενώ άλλοι ρωτούν εάν το προσωπικό είναι νόμιμο στην Αμερική.

Η άρνηση παροχής υπηρεσιών φτάνει μέχρι και τους DV. Τουλάχιστον δύο συγκεκριμένες προσωπικότητες απαγορεύονται μόνιμα από το Plaza. Μια ποπ ντίβα που εκδιώχθηκε για υπερβολική χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ και ενός ηθοποιού (του Τσάρλι Σιν) που έβγαλε όλο του το θυμό στα πανάκριβα έπιπλα της σουίτας.

Ένα καλό φιλοδώρημα μπορεί να αξίζει τον κόπο

Οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης προστατεύονται από ένα φάσμα διαφορετικών συνδικάτων. Ενώ οι θυρωροί και οι υπάλληλοι της υπηρεσίας δωματίου θεωρούνται «προσωπικό αποθέματος», οι μπάτλερ δεν περιμένουν φορολογικές ανταμοιβές για την εργασία τους πέρα από το μισθό τους. Αλλά ο Μπαλ και οι συνάδερφοί του εξακολουθούν να δέχονται φιλοδωρήματα.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο φιλοδώρημα που πήρε ο Μπαλ τα τελευταία 10 χρόνια; Ήταν από μία Γαλλίδα, μοντέλο και ηθοποιό που ήθελε να δημιουργήσει ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο με τον φίλο της, έναν πολύ γνωστό μεγιστάνα της μόδας. Ο Μπαλ έβαλε λουλούδια σε κάθε επίπεδη επιφάνεια σε όλη τη σουίτα, κανόνισε για μεσημεριανό γεύμα σε ένα ελικόπτερο πάνω από το Central Park και εντόπισε ένα πολύ συγκεκριμένο και πολύ ακριβό μπουκάλι από ένα πολύ εξειδικευμένο κατάστημα. Στο τέλος του Σαββατοκύριακου, του έδωσε 8.000 δολάρια σε μετρητά.

Επτά μήνες αργότερα, ο άνδρας επέστρεψε στο ξενοδοχείο με άλλη σύντροφο.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X