ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομηρία στη Βρετανία: Αίσιο τέλος με σύλληψη του δράστη

Στη σύλληψη του ένοπλου και στην απελευθέρωση των ομήρων στο εμπορικό πάρκο στο Nuneaton της κεντροδυτικής Αγγλίας πιστεύεται ότι προχώρησε η αστυνομία.

Οι ένοπλοι αστυνομικοί είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα, περίπου τέσσερις ώρες μετά από την έναρξη του περιστατικού, έφοδο με φωτοβολίες κρότου-λάμψης στο κέντρο μπόουλινγκ όπου βρίσκονταν οι όμηροι.

Άνθρωποι που ήταν εγκλωβισμένοι στα γύρω καταστήματα και σε ένα ξενοδοχείο και στους οποίους επετράπη να φύγουν από το εμπορικό πάρκο δήλωσαν ότι οι αστυνομικοί τους είπαν πως οι όμηροι απελευθερώθηκαν. Την πληροφορία, όπως και τη σύλληψη του ενόπλου, επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του κέντρου μπόουλινγκ που μίλησε στο BBC.

Λίγο μετά από την επιχείρηση της αστυνομίας στο σημείο πήγε ασθενοφόρο, το οποίο έφυγε λίγο αργότερα χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν και ποιον μετέφερε.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει τη σύλληψη του ενόπλου που επί τέσσερις ώρες κρατούσε δύο ομήρους σε κέντρο μπόουλινγκ σε εμπορικό πάρκο στο Nuneaton της κεντροδυτικής Αγγλίας, εξέδωσε η τοπική αστυνομική διεύθυνση της κομητείας του Γουόρικσαϊρ.

Οι δύο όμηροι απελευθερώθηκαν χωρίς να έχουν υποστεί κάποιον τραυματισμό. Ο ένοπλος έλαβε προληπτικά τις πρώτες βοήθειες από νοσηλευτές μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν ένοπλοι αστυνομικοί, χωρίς όμως να πιστεύεται ότι φέρει κάποιο σοβαρό τραύμα. Πλέον τελεί υπό κράτηση.

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας διοικητής Άλεξ Φράνκλιν-Σμιθ ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στο εμπορικό πάρκο για την υπομονή τους.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που μπορέσαμε να φέρουμε σε ειρηνικό πέρας αυτό το περιστατικό και που δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Θα ήθελα να καθησυχάσω την κοινότητα του Nuneaton ότι το περιστατικό δε συνδέεται με κάποια τρομοκρατική δραστηριότητα», πρόσθεσε ο αστυνομικός διοικητής.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X