ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οδύνη και σπαραγμός στο τελευταίο αντίο του «αετού» όλης της Ελλάδας (pics,vid)

«Που αφήνεις τα παιδιά σου;» - Κατέρρευσαν η μάνα και η σύζυγος του

Η τελευταία πράξη στο δράμα που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα με τον θάνατο του ήρωα σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου παίζεται αυτή την ώρα στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, τόπο καταγωγής του.

Περίπου στις 12 έφτασε στον ιερό ναό του χωριού η σορός του άτυχου πιλότου, η οποία εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Εκεί βρίσκονταν από νωρίς φίλοι και συγγενείς οι οποίοι έφτασαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου κρατώντας ένα λουλούδι στα χέρια τους για να αποχαιρετήσουν το γενναίο παλικάρι. Στον προάυλιο χώρο της εκκλησίας υπάρχουν δεκάδες στεφάνια.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι τελέστηκε τρισάγιο. Η μητέρα της γυναίκας του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου δεν άντεξε και λύγισε. Λιποθύμισε και μεταφέρθηκε με φορείο από την εκκλησία σε ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο ίδιο ασθενοφόρο παρέμεινε και η σύζυγος του για προληπτικούς λόγους μέχρι την έναρξη της νεκρώσιμης ακολουθίας η οποία ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι.

Λίγο πριν τη μία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου έφτασε για να αποτίσει φόρο τιμής στον 32χρονο σμηναγό ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης. Στον Μορφοβούνι μετέβη επίσης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ στη μία κια μισή περίπου έφτασαν στον Ιερό ναό ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης και αμέσως μετά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Δείτε το βίντεο με την εξόδιο ακολουθία:

Τραγικές φιγούρες η μάνα και η σύζυγος

Τραγική φιγούρα στη νεκρώσιμη ακολουθία η μητέρα του πιλότου και η σύζυγος του.

Η μήτέρα κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας έκλαιγε και φώναζε «γιατί γιε μου, γιατί παιδί μου, πάρε με μαζί σου» αρνούμενη να πιστέψει την τραγωδία που χτύπησε την οικογένεια της.

Και η σύζυγος του, εμφανώς καταβεβλημένη, έκλαιγε γοερά πάνω στο φέρετρο που ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.

«Υπήρξες θαυμάσιος συνάδελφος φίλος και χειριστής. Σήμερα τιμούμε τη λεβεντιά που χάθηκε... Δεν εκφράζονται με λόγια τα συναισθήματα μας. Ήσουν ένας ανιδιοτελής εργάτης του ουρανού και η πατρίδας μας που πλέον σε κατατάσσει στους ήρωες της» επεσήμαναν οι συνάδελφοι του στο ύστατο χαίρε.

Οι καρδιές όλων λύγισαν όταν το φέρετρο βγήκε από τον Ιερό Ναό. Δείτε το βίντεο:

 

 

Η συγκινησιακή φόρτιση ήταν μεγάλη όταν το τιμητικό άγημα της αεροπορίας απέδωσε τιμές. Δείτε το βίντεο:

 

Στο μικρό χωριό του δήμου Πλαστήρα στον νομό Καρδίτσας οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Βουβή είναι η θλίψη και ο θρήνος για τον άδικο χαμό του 34χρονου σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργου Μπαλταδώρου.

«Ήταν επιμελέστατος ως μαθητής με μεγάλο πάθος για τη ζωή και τη δουλειά του, ο Γιώργος», τόνισε ο δήμαρχος της περιοχής Δημήτρης Τσιαντής.

«Είναι για μας ένας σύγχρονος ήρωας που θυσίασε τη ζωή του για την πατρίδα και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτόν», σημείωσε ο κ. Τσιαντής.

Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί μιλούν για έναν άνθρωπο που δεν του έλειπε ποτέ το χαμόγελο, σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που τον διέκρινε σε κάθε του πράξη, σε κάθε ενέργειά του.

Ο πατέρας δύο παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, δεν είναι πια μαζί μας, λένε οι συγγενείς του, οι οποίοι έκαναν λόγο και για έναν έμπειρο πιλότο.

 

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X