ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O serial killer που σκορπούσε τον τρόμο δύο δεκαετίες

Ένοχος για τις δολοφονίες άλλων 56 γυναικών

Επί περίπου δύο δεκαετίες, ο Μιχαήλ Ποπκόφ σκορπούσε τον τρόμο στην πόλη Ανγκάρσκ, στη Ρωσία. Τη Δευτέρα, ο πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε για τον βιασμό και τη δολοφονία ακόμη 56 γυναικών.

Ο χειρότερος serial killer της Ρωσίας τα τελευταία 100 χρόνια, παρέσυρε γυναίκες στο αυτοκίνητό του αργά τη νύχτα και στη συνέχεια τις χτυπούσε με τσεκούρια και φτυάρια, από το 1992 έως το 2010. Το 2015, ο 54χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για 22 δολοφονίες.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ποπκόφ διέπραξε αυτούς τους φόνους. Υπέδειξε ξεκάθαρα τα σημεία στα οποία ήταν θαμμένες οι σοροί και περιέγραψε τις δολοφονίες και τα θύματα με λεπτομέρεια», είπε ο εισαγγελέας, Αλεξάντρ Σκίνεφ, σύμφωνα με τον Guardian.

Οι αρχές κατάφεραν τελικά να συνδέσουν τον Ποπκόφ με τα αποτρόπαια εγκλήματα το 2012, όταν χρησιμοποίησαν αναλύσεις DNA. Ο «μανιακός του Ανγκάρσκ, όπως τον αποκαλούν τα ρωσικά ΜΜΕ, πετούσε τα άψυχα κορμιά των θυμάτων τους δίπλα στον δρόμο ή σε δάση κοντά στην πόλη του, στην ανατολική Σιβηρία. Κάποιες φορές, όταν ανακαλύπτονταν οι σοροί, επέστρεφε στη σκηνή του εγκλήματος, ως αστυνομικός.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, 14 από τα θύματά του ακόμη δεν έχουν αναγνωριστεί. Στο δικαστήριο, ο Ποπκόφ υποστήριξε ότι ήταν «καθαριστής» και ότι τιμωρούσε τις γυναίκες για την ανήθικη συμπεριφορά τους. «Αφηναν τα παιδιά και τους συζύγους στο σπίτι και έβγαιναν έξω, έπιναν λες και ήταν η τελευταία φορά. Κανείς δεν είναι αναμάρτητος. Αλλά κανένας δεν πρέπει να πληγώνει τα πιο αγαπημένα τους πρόσωπα», είχε πει ο δολοφόνος σε συνέντευξη το 2015.

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X