ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Σαββίδης πούλησε την καπνοβιομηχανία του στη Japan Tobacco

Το ποσό της εξαγοράς συμφωνήθηκε στα 1,6 δισ. δολάρια

Ανακοινώθηκε σήμερα η εξαγορά της καπνοβιομηχανίας Donskoy Tabak, ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη, από τον όμιλο Japan Tobacco Inc.

Το ποσό της εξαγοράς συμφωνήθηκε στα 1,6 δισ. δολάρια, και η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του τρίτου τριμήνου του 2018.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμφωνίας, ο όμιλος Japan Tobacco θα αποκτήσει και τα πλειοψηφικά μερίδια της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος (ΣΕΚΑΠ).

Συνολικά ως προς την εξαγορά της Donskoy Tabak, η οποία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία καπνού στη Ρωσία με μερίδιο αγοράς περίπου 7%, η Japan Tobacco εκτιμά ότι πρόκειται για μια συμφωνία που ενισχύει τη θέση του ομίλου στη ρωσική αγορά.

«Η εξαγορά αυτή αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να ενισχύσουμε την πρώτη θέση μας στην αγορά της Ρωσίας. Για αρκετά χρόνια, η αγορά αυτή αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της αύξησης των κερδών του Ομίλου μας. Η συναλλαγή αυτή θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς μας σε περίπου 40% και θα συμβάλει άμεσα στα κέρδη του Ομίλου, μέσα από συνέργειες που αναμένονται στα επόμενα χρόνια», σχολίασε ο Mutsuo Iwai, Πρόεδρος των Παγκόσμιων Επιχειρήσεων Καπνού του Ομίλου.

Επιπλέον, η Japan Tobacco εκτιμά ότι η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ καταδεικνύει τη δέσμευση του ομίλου για την Ελλάδα και ενισχύει τη θέση του, με επιπλέον μερίδιο αγοράς 3%.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση