ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Σάαντ αλ Χαρίρι αναχώρησε από τη Σαουδική Αραβία για τη Γαλλία

Μαζί με την οικογένειά του

Ο Σάαντ αλ Χαρίρι-η ανακοίνωση του οποίου από τη Σαουδική Αραβία την 4η Νοεμβρίου ότι παραιτείται από το αξίωμα του πρωθυπουργού του Λιβάνου προκάλεσε σοβαρή πολιτική κρίση στη χώρα του -αναχώρησε από το Ριάντ για το Παρίσι, όπως μετέδωσε ένα τηλεοπτικό δίκτυο που ανήκει στην οικογένειά του και είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο ίδιος με μια ανάρτησή του στο Twitter.

Η παραίτηση του Χαρίρι ήγειρε φόβους για την πολιτική σταθερότητα του Λιβάνου και έφερε τη χώρα στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και το Ιράν για επιρροή στην περιφέρεια.

Η μετάβαση του Χαρίσι στο Παρίσι, μαζί με την οικογένειά του, όπου αναμένεται ότι ο Λιβανέζος πολιτικός θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, κατά ορισμένους παρατηρητές ίσως ανοίξει τον δρόμο για την επίλυση της κρίσης. "Είμαι καθ` οδόν προς το αεροδρόμιο", είχε γράψει νωρίτερα ο Χαρίρι στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Μακρόν, από τη Σουηδία, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο Λιβανέζος πολιτικός σκοπεύει να "επιστρέψει στη χώρα του τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X