ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο πρίγκιπας Κάρολος θα είναι ο επόμενος επικεφαλής της Κοινοπολιτείας

Πήρε την έγκριση των επικεφαλής των κρατών

«Χρίσμα» στον πρίγκιπα Κάρολο να διαδεχθεί τη Βασίλισσα Ελισάβετ ως επικεφαλής της Κοινοπολιτείας έδωσαν οι ηγέτες των 53 κρατών που συνεδρίασαν κεκλεισμένων των θυρών στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Η απόφαση αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί επίσημα εντός της ημέρας.

Η επιλογή του πρίγκιπα Καρόλου έδειχνε αναπόφευκτη, μετά τη στήριξή του από την 91χρονη Βασίλισσα, που μια μέρα πριν ζήτησε να τη διαδεχθεί ο γιος της.

Πάντως, το χρίσμα δεν ήταν δεδομένο, καθώς ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο ρόλος του επικεφαλής δεν είναι κληρονομικός και προτείνουν να περιστρέφεται ανάμεσα σε χώρες της κοινοπολιτίας.

Ο πρίγκιπας Κάρολος πάντως σε δηλώσεις του προσπάθησε να δείξει ότι θέλει το ρόλο, δείχνοντας την αφοσίωσή του στην Κοινοπολιτεία.

«Από την πλευρά μου, η Κοινοπολιτεία είναι θεμελιώδες στοιχείο της ζωής μου, όσο μπορώ να θυμηθώ» δήλωσε, μιλώντας στους αρχηγούς κυβερνήσεων.

Στήριξη στον πρίγκιπα Κάρολο έδωσε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, που όπως είπε συμφωνεί «πάρα πολύ» με την επιθυμία της Ελισάβετ. Παρόμοια στήριξη εκδήλωσε και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

 

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X