ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτός είναι ο Κύπριος που τα έβαλε με τον Τραμπ (Vid)

Κέρδισε τον Πλανητάρχη στα δικαστήρια

Η είδηση του Κύπριου επιχειρηματία Ορέστη Φιντικλή, ο οποίος εκτόπισε την εταιρία του Τραμπ από την διεύθυνση του ξενοδοχείου Trump (PanamaTrump International Hotel & Tower), του μοναδικού ξενοδοχείου με το όνομα Τραμπ στη λατινική Αμερική και ανέλαβε ο ίδιος την διεύθυνση της εταιρίας, κάνει τον γύρο του κόσμου, σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πως να μην προκαλεί ενδιαφέρον το ότι ένας επιχειρηματίας κατάφερε να πάρει μέσα από τα χέρια του πλανητάρχη την διεύθυνση ενός ξενοδοχείου άλλωστε, αλλά πολύ περισσότερο ενδιαφέρον αποκτά για την χώρα μας η πληροφορία όταν αυτός ο επιχειρηματίας είναι από την Κύπρο.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία Ορέστη Φιντικλή, ο οποίος κέρδισε δικαστική διαμάχη κατά του Τραμπ, τον οποίο είχε κατηγορήσει για τα μειωμένα έσοδα και τα χαμηλά ποσοστά πληρότητας του ξενοδοχείου. Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο κ. Φιντικλής εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του από το νομικό σύστημα του Παναμά, αναφέροντας ότι σύντομα θα γίνει ο ίδιος ο πολίτης του Παναμά. Η διαμάχη μεταξύ του Κύπριου επιχειρηματία και του οργανισμού Τραμπ, είχε ξεκινήσει όταν ο πρώτος διέταξε τους εργαζόμενους να φύγουν από το κτίριο, σε μια προσπάθεια να αντικατασταθεί ο Οργανισμός Τραμπ στη διαχείριση του ξενοδοχείου.

Μετά και την απόφαση του δικασητρίου άρχισαν οι πρώτες αλλαγές στο ξενοδοχείο με τους εργαζόμενους να αφαιρούν το όνομα Τραμπ από τον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου. Πρόκειται για την 3η φορά που ξενοδοχείο προχωρεί στην αφαίρεση του ονόματος Τραμπ από τις πινακίδες τους τελευταίους τρεις μήνες.

Τραγούδησε το «ακορντεόν»

Με το τραγούδι «Ακορντεόν» γιόρτασε την νίκη του επί του Τραμπ ο Ορέστης Φιντικλής. Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Φιντικλής απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε «Όπως το μαντέψατε, θα παίξω πιάνο» και χρησιμοποιώντας το πιάνο στο λόμπι του ξενοδοχείου άρχισε να παίζει στα ελληνικά το Ακορντεόν, ένα τραγούδι με πολλά και σαφή μηνύματα.

Φιντικλής VS Τραμπ

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ύψους 70 ορόφων ήταν το τελευταίο διάστημα χώρος για διαμάχες μεταξύ αντίπαλων φρουρών ασφαλείας και αστυνομικών επισκέψεων, διακοπών ρεύματος και εγγράφων που καταστράφηκαν.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post το ξενοδοχείο άνοιξε στον Παναμά το 2011, με την εταιρία του προέδρου των ΗΠΑ να κατέχει την πλειοψηφία για την διαχείριση του μέχρι το 2031. Στη συνέχεια ο Ορέστης Φιντικλής αγόρασε τα 202 από τα 369 δωμάτια τον περασμένο χρόνο και ανέλαβε τον έλεγχο του συνεταιρισμού ιδιοκτητών συγκροτήματος του ξενοδοχείου και γρήγορα κινήθηκε για να βγάλει έξω τον Οργανισμό Trump.

«Όλοι χάνουμε χρήματα και η κατάσταση χειροτερεύει. Ο μόνος ανάξιος νικητής εδώ είναι η εταιρία Τραμπ που συνεχίζει να κόβει από τα έξοδα διαχείρισης ενώ το ξενοδοχείο μας οδηγείται στον πάτο», είχε σημειώσει ο Φιντικλής σε επιστολή προς τους μετόχους του ξενοδοχείου τους προηγούμενους μήνες. Προσθέτοντας παράλληλα ότι, σε 58 μονάδες, οι ιδιοκτήτες είχαν χάσει τόσα χρήματα που δεν ήθελαν να πληρώσουν φορολογικά τέλη.

Ωστόσο η εταιρία Τραμπ αρνήθηκε να εγκαταλείψει το ξενοδοχείο, υποστηρίζοντας ότι ο Φιντικλής δεν είχε νομικούς λόγους για να διακόψει την σύμβαση του. Τελικά η διαμάχη τους κατέληξε σε δικαστήριο στη Νέα Υόρκη και σε διεθνή υπόθεση διαιτησίας.

Ο Fintiklis κλιμάκωσε τον αγώνα στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν εμφανίστηκε στον Παναμά και προσπάθησε να πυροβολήσει τη διοίκηση Trump αυτοπροσώπως. Αυτή η τακτική απέτυχε, αρχικά - οι υπάλληλοι του Trump αρνήθηκαν να τον επιτρέψουν, και ο Φιντικλής έπαιξε μια θλιβερή μελωδία στο λόμπι σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το τέλος του ξενοδοχείου Panama Trump κατέδειξε ότι σε κάποιες περιπτώσεις, η πολιτική του Τραμπ έχει καταστρέψει τις περιουσίες των επιχειρήσεων του, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις έχουν δημιουργηθεί για να προσελκύσουν επισκέπτες ξένων χωρών και παράκτιων περιοχών. Στη συνέχεια ως πολιτικός ο Ντόναλντ Τραμπ, προσπάθησε να αλλάξει το προφίλ των παράκτων ελίτ και των ξένων κυβερνήσεων.

Μέχρι στιγμής ο Λευκός Οίκος δεν έχει προβεί σε δηλώσεις σε σχέση με την υπόθεση ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Πρόεδρος Τραμπ είχε ενημερωθεί για τη διαμάχη ή είχε μιλήσει σε οποιονδήποτε στον Παναμά για την τύχη της επιχείρησής του.

Αυτό που είχε λεχθεί είναι ότι με την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ, ο Τραμπ δεν προέβαινε σε καθημερινό έλεγχο των επιχειρήσεων του.

Πάντως έχει γίνει γνωστό ότι η εταιρεία του είχε καταβάλει περίπου 810.000 δολάρια σε έξοδα διαχείρισης του εν λόγω ξενοδοχείου τους τελευταίους 15 μήνες.

Πηγή:kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X