ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Ερντογάν στη Θράκη: Τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα στο τζαμί της Κομοτηνής

Περίπου 1000 άτομα έξω από το Κιρ Μαχαλέ

Με χειροκροτήματα, συνθήματα και ζητωκραυγές περίπου 1000 άτομα υποδέχτηκαν τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ της Κομοτηνής, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε στο τζαμί στις 12.25 μ.μ. μαζί με τα μέλη της τουρκικής κυβερνητικής αποστολής που τον συνοδεύουν. Τον υποδέχθηκαν οι ψευδομουφτήδες της Κομοτηνής και της Ξάνθης, μικρά παιδιά του πρόσφεραν ανθοδέσμες, ενώ μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας φώναζαν ρυθμικά το όνομά του.

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από νωρίς στο τζαμί, περιμένοντας να δει τον Τούρκο πρόεδρο. Η είσοδος στο χώρο γίνεται μόνο μετά από έλεγχο ασφαλείας με ειδικά μηχανήματα, ενώ στο σημείο βρίσκονται τουρκογενείς δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, μεταξύ αυτών και ο Λεβέντ Σαδίκ, ο κροίσος γιος του εθνικιστή ηγέτη των τουρκοφρόνων της Θράκης Αχμέτ Σαδίκ, με πολυπληθή προσωπική ασφάλεια.

Γενικώς στην πόλη της Κομοτηνής έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, έχουν αποκλεισθεί δρόμοι γύρω από το τζαμί και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας πετά πάνω από το χώρο, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές διακρίνονται στα ψηλά κτήρια της περιοχής. Ο κ. Ερντογάν έφθασε αεροπορικώς από την Αθήνα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου τον υποδέχθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X