ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Ερντογάν βιάζει το πουλί του twitter

Έξω φρενών κινήθηκε νομικά

Πυρ και μανία έγινε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το σκίτσο ενός Ολλανδού καρτουνίστα που τον εμφανίζει να φορά εσώρουχο με τη σημαία του ISIS και να κάνει σεξ με το μπλε πουλί -εμβλημα του Twitter.

 Ο σκιτσογράφος Ρούμπεν Οπενχάιμερ ανήρτησε το επίμαχο σκίτσο στο λογαριασμό του στο Twitter με τη λεζάντα «ο Ερντογάν δεν κάνει σεξ με κατσίκες» -αναφορά στο σχετικό σχόλιο που είχε κάνει παλαιότερα για τον Τούρκο πρόεδρο ο Γερμανός κωμικός Γιαν Μπέμερμαν σ’ ένα ποίημα που είχε διαβάσει σε σατιρική εκπομπή του ZDF, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Ερντογάν, που τον έσυρε στα δικαστήρια.

Τουρκικό δικαστήριο έστειλε δικαστική εντολή στο Twitter και τον Οπενχάιμερ για να απομακρύνουν το σκίτσο, αλλά ο Ολλανδός καρτουνίστας αντέδρασε αναρτώντας το εκ νέου με το σχόλιο: «Ώστε αυτό είναι το σκίτσο που θέλει να εξαφανίσει ο Ερντογάν από το Twitter. Θα είναι πολύ ανόητο αν απευθύνω τώρα έκκληση για μαζική αναπαραγωγή του;»


Μάλιστα ανέβασε και φωτογραφίες της δικαστικής εντολής σημειώνοντας:! «Τα Χριστούγεννα ήρθαν φέτος νωρίς! Με τη μορφή μιας δικαστικής εντολής εκ μέρους του Μεγάλου Κατσικο-φάγου φίλου μου Ερντογάν...»

Ο Οπενχάιμερ ήρθε σε επαφή με την Ολλανδική Ένωση Δημοσιογράφων για το θέμα και του είπαν ότι δεν χρειάζεται να κάνει κάτι εκτός κι αν του σταλεί απευθείας μια δικαστική εντολή. «Για να είμαι όμως σίγουρος», σχολίασε, «ρώτησα αν η Ολλανδία συνεργάζεται με την Τουρκία για την έκδοση ατόμων. Υπάρχει όντως μια τέτοια συνεργασία, αλλά δεν μετρά για θέματα ήσσονος σημασίας όπως τα σκίτσα. Σοτ μεταξύ περιμένω και δεν πρόκειται να κλείσω για διακοπές το καλοκαίρι στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας».

 

Πηγή:  iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X