ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο «Ελ Τσάπο» έβαλε να σκοτώσουν έναν άνδρα επειδή δεν του έσφιξε το χέρι

Η προσβολή ήταν μεγάλη και ο Γκουσμάν δεν μπορούσε να την αφήσει ατιμώρητη

Ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν είχε βάλει κάποτε να σκοτώσουν τον αδερφό ενός βαρόνου ναρκωτικών επειδή δεν του έσφιξε το χέρι, «χτύπημα» το οποίο πυροδότησε τον «πόλεμο» ανάμεσα στα καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα και Χουάρεζ.

Τα παραπάνω αποκάλυψε εχθές στο δικαστήριο ο «λογιστής» του καρτέλ Σιναλόα και αδερφός του συνέταιρου του Γκουσμάν στην ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, Χεσούς «Ελ Ρέι» Σαμπάδα.


Ελ Τσάπο: Ο «Αλ Καπόνε» των ναρκωτικών - Σφαίρες, γυναίκες, 13 παιδιά και ένα δισ.


Συνεχίζοντας την μαραθώνια κατάθεσή του που είχε ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα, ο Σαμπάδα περιέγραψε την σκηνή που - σύμφωνα με τον ίδιο - ήταν το φυτίλι πίσω από τον πολύνεκρο πόλεμο των συμμοριών.

Η σκηνή αυτή εκτυλίχθηκε το 2004, όταν ο Ροδόλφο Καρίλο Φουέντες (αδερφός του Βισέντε Καρίλο Φουέντες, επικεφαλής του καρτέλ Χουάρεζ) σνόμπαρε τον «Ελ Τσάπο».

«Όταν αποφάσισε να φύγει από τη συνάντηση ο Ροδόλφο, ο Τσάπο του έτεινε το χέρι του για να τον χαιρετίσει και είπε "τα λέμε αργότερα φίλε". Ο Ροδόλφο τον άφησε να στέκεται εκεί με απλωμένο το χέρι», είπε ο Σαμπάδα στους ενόρκους.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο αδερφός του που ήταν συνέταιρος του Γκουσμάν του εκμυστηρεύθηκε ότι ο μικρόσωμος βαρόνος ναρκωτικών ήταν αποφασισμένος να βγάλει από τη μέση τον Ροδόλφο εξαιτίας αυτής της προσβολής.

Ο Φουέντες δολοφονήθηκε αργότερα τον ίδιο χρόνο με εντολή του Γκουσμάν, με αποτέλεσμα τα δύο καρτέλ που μέχρι τότε συνεργάζονταν να βρεθούν στα μαχαίρια.

Ως αντίποινα, ο Βισέντε Φουέντες διέταξε την εκτέλεση του μικρού αδελφού του Ελ Τσάπο και η σύγκρουση ήταν πλέον ανοιχτή και εκτός ελέγχου.

 

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X