ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νεκρός ο τέως πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ

Δημοσίευσαν φωτογραφίες με το πτώμα του

Το θάνατο του τέως προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ επιβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ενώ παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ βίντεο και φωτογραφίες του πτώματός του. Το θάνατο του Σάλεχ μετέδωσαν και οι αντάρτες Χούτι μέσω του ραδιοσταθμού τους.

Το κόμμα του, Γενικό Λαϊκό Κογκρέσο διέψευδε νωρίτερα ότι ο Σάλεχ είναι νεκρός, επιμένοντας ότι εξακολουθεί να ηγείται των δυνάμεών του στις συγκρούσεις με τους Χούτι.

Σύμφωνα με αναφορές τοπικών ΜΜΕ, οι σιίτες Χούτι, που είναι σύμμαχοι του Ιράν, ανατίναξαν την κατοικία του τέως προέδρου της Υεμένης στην πρωτεύουσα Σαναά, με συνέπεια το θάνατό του, και κατάσχεσαν ακίνητα και άλλα περιουσιακά του στοιχεία.

Οι δυνάμεις του Σάλεχ, είχαν από το 2015 συμμαχήσει με το σιιτικό φιλοϊρανικό κίνημα των Χούτι, εναντίον του στρατιωτικού συνασπισμού του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία και ο οποίος επενέβη στην Υεμένη για να υποστηρίξει τον διάδοχο του Σάλεχ, τον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 125 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 238 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 6 ημέρες στην πρωτεύουσα Σαναά, όπου υπάρχει μια κλιμάκωση των συγκρούσεων, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), επικαλούμενη στοιχεία από 3 νοσοκομεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X