ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέες απειλές από τους τζιχαντιστές για επιθέσεις στο μουντιάλ της Ρωσίας

Kαθώς και στις ΗΠΑ και την Ευρώπη

Νέες απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις στο μουντιάλ του 2018 της Ρωσίας καθώς και στις ΗΠΑ και την Ευρώπη εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους».

Μια ανατριχιαστική αφίσα δείχνει έναν τρομοκράτη οπλισμένο με Καλάσνικοφ και εκρηκτικά κοντά σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Ρωσία. «Ορκίζομαι ότι η φωτιά των μουτζαχεντίν θα σας κάψει... Απλώς περιμένετε», προειδοποιεί η λεζάντα.

Μια άλλη αφίσα δείχνει τον φημισμένο ουρανοξύστη One Worldwide Plaza της Νέας Υόρκης, έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι κι έναν μπαλτά με αίματα: «Σύντομα. Απλώς τρόμος. Την τιμωρία για τις επιθέσεις σας θα την πληρώσετε στις χώρες σας», απειλεί το συνοδευτικό κείμενο.

Το κείμενο φαίνεται ότι αναφέρεται στους συμμαχικούς βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ. Σύμφωνα με το SITE, που παρακολουθεί τη δραστηριότητα των ισλαμιστών τρομοκρατών στο διαδίκτυο, το μήνυμα ανήρτησε η Wafa' Media Foundation, μια οργάνωση που υποστηρίζει το ISIS.

Την περασμένη εβδομάδα η τρομοκρατική οργάνωση δημοσίευσε την εικόνα ενός ένοπλου τζιχαντιστή μπροστά σ’ ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με την επιγραφή «ερχόμαστε στη Ρωσία».
Οι αγώνες του μουντιάλ θα φιλοξενηθούν σε 11 πόλεις της Ρωσίας από τις 14 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου και ο τελικός θα διεξαχθεί στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας.

Τον περασμένο Απρίλιο εξερράγη βόμβα σε σταθμό του μετρό της Αγίας Πετρούπολης προκαλώντας το θάνατο 14 ανθρώπων. Η επίθεση των τζιχαντιστών έγινε σε αντίποινα για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, που έχουν γονατίσει το «Ισλαμικό Κράτος.»

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X