ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα δημοσκόπηση: Δεν βγαίνει τόσο εύκολα ο Ερντογάν

Στον δεύτερο γύρο κρίνεται ο νικητής

Δύο γύροι θα υπάρξουν για τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου, σύμφωνα με αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης την οποία προβάλλουν τα αντιπολιτευτικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ δηλώνει ότι σύμφωνα με τις δικές τους δημοσκοπήσεις ο Ταγίπ Ερντογάν εκλέγεται από τον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας ερευνών IE τα οποία ανακοίνωσε μέσω του τουίτερ, κανένα κόμμα και καμιά συμμαχία δεν καταφέρνει να πάρει την πλειοψηφία στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, ενώ η εκλογή του προέδρου θα πάει σε δεύτερο γύρο.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα εάν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή, οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα λάμβανε 44% και το ΑΚΡ 42%. Σύμφωνα με τα ίδια αποτελέσματα η συμμαχία ΑΚΡ-ΜΗΡ λαμβάνει 48% και η συμμαχία των κομμάτων της αντιπολίτευσης 37% ενώ το φιλοκουρδικό κόμμα HDP 12,8%. Τα ίδια αποτελέσματα δείχνουν τα ποσοστά του Ταγίπ Ερντογάν να έχουν πέσει από το 52% που ήταν στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Απρίλιο στο 44% στη δημοσκόπηση του Μαϊου.

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μουχαρρέμ Ιντζέ δήλωσε ότι τα δικά του ποσοστά του μόλις ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία ήταν στο 30% και τώρα είναι πάνω από 30%.

Από την άλλη ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Μαχίρ Ουνάλ δήλωσε ότι σύμφωνα με τις δικές τους δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του κόμματος είναι 46-48% ενώ τα ποσοστά του Ταγίπ Ερντογάν για την προεδρία είναι 54-56%.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X