ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συντριβή Μπόινγκ Κούβα: Τρεις επιζώντες στα συντρίμμια (Pics)

Αρχικά, έγινε αναφορά σε επτά νεκρούς

Αεροσκάφος Boeing 737, με 104 επιβαίνοντες, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του την Παρασκευή από το διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας. Σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Granma, τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Άγνωστη, μέχρι στιγμής, η τύχη των υπόλοιπων.

Το αεροσκάφος, το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα είχε νοικιαστεί από τον εθνικό αερομεταφορέα Cubana, εκτελούσε πτήση εσωτερικού. Μετά την συντριβή εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά και πυκνός καπνός είναι ορατός κοντά στο αεροδρόμιο, στα περίχωρα της κουβανικής πρωτεύουσας.

Πυροσβέστες προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει σπεύσει στο σημείο, όπως και ο πρόεδρος της χώρας Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, το σημείο της συντριβής είναι ανάμεσα στην τοποθεσία Μπογιέρος και στο χωριό Σαντιάγκο ντε Λα Βέγκας. Πρόκειται για περιοχή 20 χιλιόμετρα νότια της Αβάνας.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους είναι ξένης υπηκοότητας, ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το CNN, η εταιρία αναγκάστηκε τις προηγούμενες εβδομάδες να προχωρήσει σε απόσυρση ορισμένων αεροσκαφών του γερασμένου στόλου της λόγω ζητημάτων ασφαλείας. Τα αίτια της συντριβής του Boeing πάντως είναι μέχρι στιγμής άγνωστα.

Νωρίτερα

Αεροσκάφος Boeing 737 με 127 επιβάτες, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Αβάνας στην Κούβα.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες, ενώ τα τοπικά Μέσα μεταδίδουν ότι έχουν ήδη καταγραφεί τουλάχιστον 7 νεκροί.

Φωτογραφία από τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου στην Αβάνα δείχνει ένα πυκνό σύννεφο καπνού από το σημείο της πτώσης, κοντά στις εγκαταστάσεις...

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση